TTNet ADSL Ücretsiz Kullanma Rehberi

Yaz sicaklarindan midir nedir cok kiskirtici basliklar atmaya basladim:). Evet bu kisa yazinin konusu kisitli  TTNet  ADSL baglantisini ucretsiz kullanma.

Yazma sebebim: Yaklasik bir hafta oncesinde arabayla mahalleye girerken bir cukura dustum, kime kizacagim konusunda dusunurken apartmanda Telekomdan amcalari gordum. Kisa bir selamdan sonra “Hayirdir yine ne calismasi?” soruma hatlarinizi degistiriyoruz, artik daha iyi cekecek internetiniz cevabi aldim. Sevindirik bir sekilde eve gittim , birkac saat sonrasinda internet ihtiyaci hissedip makinemin basina oturdum. Bir de ne goreyim her baglanmak istedigim sitede TTNet’in ozel bir sayfasına yönleniyorum. Hani su kullanıcı adı/parola bilgilerinizi yanlıs girdiniz diyip yonlendirildigimiz  meşhur sayfa.

 

ttnet_http

 Oysa bir iki saat öncesine kadar Internette sorun yok diyor ev halkı. Neyse dedim herhalde fatura felan odemedik kestiler yine. Hemen 3G modemini takarak fatura islemlerini hallettim ve aynı gün tekrar bağlantıyı denedim, nafile…

Olayın üzerinden 3 gün geçti, ben 3G üzerinden bağlanabildiğim için hatta 1 Ağustos itibariyle tamamen ADSL hattımı kapattırmayı düşündüğüm için pek takmadım ama şeytan habire zihnimi kurcalayıp öğren bunu öğren diye rahatsız ediyordu ben de şeytana uyarak biraz sistemi kurcaladım.

Birkaç deneme sonrasında önce dışarıya UDP53 portunun açık olduğunu gördüm, dışarda bulunan sistemlerimde 53/UDP de çalışan VPN sunucu olduğu için ilk olarak oradan çıkmayı denedim ama sonradan hosting firmasının yeni kurduğu IPS’e takıldığımı gördüm . Mecburen port değiştirmem gerekti.  Biraz uğraştıktan sonra dışarıya açık başka UDP portu bulamadığım için TCP portlarını denemeye başladım. Neyseki TCP’de şansım yaver gitti  ve 80 ve 443. portları açık buldum.

ttnet_nmap

80. port klasik yönlendirme portu olduğu için ona bulaşmadım. Zira önümdeki sistem authentication aşamasını geçememiş kullanıcıların tüm HTTP isteklerini yukarda gördüğünüz çirkin(!) sayfaya yönlendiriyor. Ama 443. portu gayet iyi çalışıyordu. Hemen bildigim HTTPS sitelerini denedim(Gmail, yahoo, RApidshare:) ve sorunsuz, hızlı bir şekilde bağlanabildim.

ttnet_https

Şimdi merakım ben authentication aşamasını geçmediğim için harcayacağım trafik faturamda gozukecek mi?  Tahminim kullanılan altyapı müşteri kendini sisteme tanıttıktan sonda aldığı ip adresi için faturalama yapıyor. Yine de gerçeği ay sonu göreceğim ya da TTnet’den bir arkadaşa hem yapının nasıl çalıştığını hem de bu portları (UDP/53, TCP/443))neden açık bıraktıklarını soracağım.

Ek Not: Ultrasurf gibi bir proxy kullanirsaniz her sitenin HTTPS’ine gerek duymadan istenilen sitelere rahatlikla ulasabilirsiniz. Amaciniz başka protokoller(SSH, SMTP vs) kullanmak ise SSH port forwarding ya da openVPN denemenizi öneririm. Ultrasurd, openvpn, ssh port forwarding kelimeleri yabanci geldiyse blogdaki search ozelligi ile bu kelimeleri aratabilirsiniz.

This entry was posted in Firewalls, Hacking Stories, Network Security. Bookmark the permalink.

11 Responses to TTNet ADSL Ücretsiz Kullanma Rehberi

  1. zapatov says:

    yaygın olmasada biliniyodu. açıklama için teşekkürler

  2. Murat YILMAZ says:

    hocam bahsettiğiniz durumda sadece https sayfalaramı giriş yapılabiliyor. normal http sayfalar görünmüyormu.

  3. zapatov says:

    bu arada bir önceki template çok hoştu.

  4. admin says:

    HTTP sayfalara giden tum istekler localdeki baska bir sayfaya yonlendiriliyor(parola isteme sayfasi)

  5. admin says:

    Squireelmail’in ticari templatelerinde biri.

  6. ivanopulo says:

    Merhaba,

    Bu iş için TOR kullanılabilir mi?

    SSH port forwarding vs. yerine ultrasurf + socks proxy uygulamasıyla kullandığımız ssh, smtp uygulamasını ultrasurf üzerinden çıkartabiliriz sanırım?

  7. admin says:

    Gorebildigim kadariyla ultrasurf socks olarak calismiyor. Dogrudan http proxy olarak calisiyor. Ultrasurf uzerinden ssh, smtp vs calistirilamiyor. Sanirim uc taraftaki Proxy(Ultrasurf uc noktada Squid kullaniyor)bu tip portlara erisim izni vermiyor.

  8. haqy says:

    Bu yazı güncelmi acaba?

  9. Huzeyfe ONAL says:

    En son bir konferansta bahsetmiştim ondan sonra kapatıldı sanırım bu zaafiyet.

  10. yigit says:

    Hayır, kapatılmadı :).
    Hala girmek istediğiniz sitenin başına https:// yazarak; internetiniz kapalı olsa bile girebiliyorsunuz.

    Hatta msn bile açabilirsiniz:). Nasıl mı?
    Hotmail’e girip ordan login olarak.
    Netim kesilmişti ve ödeme yapacak zaman olmayınca, oturup internetsizken denemiştim

  11. murat tekeli says:

    Hangi portların açık olduğunu nasıl bulabiliriz. Sizin bulduğunuz programın ismi nedir?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + ten =