FunnySearch: Bölüm-3

Vakit buldukça eğlence olsun diye arama motorlarından hangi anahtar kelimelerle bu siteye ulaşıldığını yazacağım demiştim. İşte bu bölümün üçüncü top-1o’u.

1) “Ayfon” : Türkler tarafından geliştirilecek ve IstSec konferansında düzenlenecek olan CTF yarışması birincisine verilecek olan harikulade bir cihaz. Birileri herhalde nette beleş ayfon var diye bu siteyi göstermiş:)

2) “Beyaz Şapkalı hackerlar”: Siyah şapkalılardan esinlenilmiş sayıca çook kalabalık gariban topluluk.  Askerde bahriyeli olurlar,  suyun “beyazını” severler. Çok konuşma az işten hoşlanırlar.

Burada kaliteli eğitimleri veriliyor.

3) “huzeyfe önal /hüzeyfe önal” : Doğrusu Huzeyfe ÖNAL olacak, hüzeyfe diye bir isim yok!.

Bu sitenin kadim yazarlarından, şimdi uzaklarda çook önemli vazifelerle meşgul… 2011 yılında yaşıyor olursa çook mühim işler yapacak.

4) ” Ali vardar linux” : Türkiye’nin yetiştirdiği nadir insanlardan, büyük adam, vefalı dost:).  Böyle bir sitesi var mutlaka girin de neden Ali vardar linux yaziyorsunuz zaten Ali vardar yazınca Linux gelmesi lazim, gelmiyorsa da Google’u uyarmak lazım:)

5) “türkiye de bilgi teknolojileri güvenlik” :404 not found(yok öyle birşey) gelmesi lazım bunu aratınca.

Ek olarak bağlaç anlamında olmayan de ayrı yazılmaz!

6) “fortinet aşmak / ultrasurf”: Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen  hala aşamadıysanız bırakın, kabullenin artık:). Bu aramalar Türkiye’deki UTM pazarını ve hangilerinin aşılabilir olup olmadığını da gösteriyor. Kim getiriyor bu Fortinet’leri? Biraz gevşek politika yazın kardeşim!

7) “ddos engelleme”: Her güvenlikcinin rüyasını süsleyen hayallerden biri… Biz yaptık ama:D

8) “backtrack 4 türkçe” : Bilgi Güvenliği AKADEMiSi‘nde var ama vermiyorlar herkese.

9) “cissp” : Ben vazgectim ama buradan meraklı ve bu konuda bilgili arkadaşlara katılabilirsiniz.

10) “gökçeada”: Yok bu sene tatil felan. Hem ben gittim gördüm öyle çok aham şaham bir memleket değil, internet şişirmesi.

Uzun zamandır yazamadığım için bu bölüme +3 yaptım.

11) “bavul şifresi kırma”: Yuh artık!

12) “kendimi nasıl geliştirebilirim” : Askere gidin bol bol vaktiniz olur herkonuda kendinizi geliştirmeniz için. Hatta bir müddet sonra kamil insan bile olabilirsiniz.

13) “hping –rand-source -p ++22” : Çok tehlikeli ve gereksiz ve eksik bir komut… MErak ediyorsanız hping diye aratın gelir doğrusu.

This entry was posted in FunnySearch and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to FunnySearch: Bölüm-3

  1. Ali says:

    Komedi ya 😀 bavul şifresi kırma bavulun sesini dinleyin doğru rakama gelince o size farklı bir ses verebilir 😀 Bavuluna göre değişir haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =