Obama ve Guvenlik Vizyonu

obbama

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Obama geçenlerde olağan dışı bir konuda konuşma yaptı. Olağan dışı diyorum çünkü daha önce bu kadar yüksek perdeden bilgi güvenliği konusunda hiç konuşulmamıştı. Konu bizim medyanın dikkatini pek çekmemiş olmalı ki ulusal medyada hiç haberine rastlamadım(gözümden kaçmış olabilir).

Bilgi güvenliği konusunun dünyanın süper güç olarak adlandırdığı bir devletin başı tarafından dikkate alınması biz güvenlikçiler açısından oldukça önemli.
Zira güvenlikte en önemli sorun üst yöneticilerin konunun ehemmiyetinden habersiz olması, bizim onların dikkatlerini yeteri kadar bu konuya çekemememiz ve güvenlik konusunda işler bir yapı kuramamamız. Bu yüzden konuşmayı çok önemsiyorum.

 

 

Konuşmanın içeriği bir yana sadece konuşmacının kimliği bile birçok yöneticiyi etkileyecek konumda. Bundan sonra yöneticilere güvenlik ile ilgili vereceğim tüm sunumları Obama’nın konuşmasından kesitler sunarak başlatacağım. Böylece bu işin önemini çok daha fazla kavrayacaklarını, kavrayamasalar da bunun bir vizyon eksikliği olacağı psikolojisi ile kavramış görüneceklerine inanıyorum:)

Konuşmadan bazı kesitler;

This world — cyberspace — is a world that we depend on every single day. It’s our hardware and our software, our desktops and laptops and cell phones and Blackberries that have become woven into every aspect of our lives.

So cyberspace is real. And so are the risks that come with it.

We rely on the Internet to pay our bills, to bank, to shop, to file our taxes. But we’ve had to learn a whole new vocabulary just to stay ahead of the cyber criminals who would do us harm — spyware and malware and spoofing and phishing and botnets.

E-commerce alone last year accounted for some $132 billion in retail sales.

It’s been estimated that last year alone cyber criminals stole intellectual property from businesses worldwide worth up to $1 trillion.

In short, America’s economic prosperity in the 21st century will depend on cybersecurity.

it’s now clear this cyber threat is one of the most serious economic and national security challenges we face as a nation.

I want to acknowledge, Melissa Hathaway, who is here, who is the Acting Senior Director for Cyberspace on our National Security Council, who led the review team, as well as the Center for Strategic and International Studies bipartisan Commission on Cybersecurity, and all who were part of our 60-day review team.

And finally, we will begin a national campaign to promote cybersecurity awareness and digital literacy from our boardrooms to our classrooms, and to build a digital workforce for the 21st century.

diye gidiyor konuşma

Ben de acaba ne zaman bizim siyasetcilerimiz de bogazlarına kadar battıkları kısır çekişmelerden kurtulup böyle “lüks” düşüncelere vakit ayırırlar diye hayal kuruyorum…

This entry was posted in Hayat, Misc. Bookmark the permalink.

1 Response to Obama ve Guvenlik Vizyonu

  1. SerKan says:

    Bizim siyasetçilerimiz birbirlerine adam değil demekten başka bişey yapamıyolar malesef 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − thirteen =