VirtualBox ile Vmware Imajlarini Kullanma

Ek bilgisayar ihtiyaci duydugum lab. calismalari icin uzun suredir Vmware kullaniyorum. Hemen hemen tum beklentilerimi karsiliyor fakat her ortamda güclü sistemler bulamadigim icin performans sorunlari yasadigim oluyor.  Bu sıkıntımı dillendirdigim bir ortamda arkadaslardan birisi VirtualBox’i denememi onerdi.

Sivadim kıllari ve basladim VirtualBox’i kurcalamaya. Ilk izlenimlerim Vmware’e oranla cok daha az kaynak tukettiği, networking islemlerinin esnek olmadigi ve  Vmware’in sundugu ve benim icin vazgecilmez olan bazi ozelliklerin olmadigi yonunde. Yine de Vmware’e oranla harcadigi sistem kaynaklarina bakilinca Vmware’e ait bazi  ozelliklere  gereksinim duymadigim anlarda VirtualBox ile idare edecegim. Ozellikle dizustu bilgisayarimda calisirken az kaynak  tuketen uygulamalar her zaman tercihim olmustur.

Hazır Vmware imajlarını VirtualBox ile nasıl kullanabilirim?

VirtualBox Vmware imajlarını destekliyor. Tek yapmanız gereken host secimi sonrasında disk olarak Vmware imajlarında .vmdk uzantılı dosyayı göstermek. Sonrasında ek bir ayar yapmaksızın Vm makineniz VirtualBox’da calismaya baslayacaktir.

Vmware imajlarımdan bazıları -özellikle Linux tabanlılar- açılmıyor, kernel panic hatası veriyor.

VirtualBox’la Vmware uzerinde kullandigim tum imajlari kullanabiliyor  fakat  fakat bazi imajlarda (Linux/UNIX) kernel

panic hatasi alıyorsanız muhtemelen Vmware ve VirtualBox’daki disk secimleriniz farklıdır.  Kernel panic hatasını biraz inceleyince  sistemin boot partitionunu bulamadigini anladim. vbox1

Calisan ve calismayan iki imaji dikkatli inceleyince Vmware’de kurulum yaparken birini SCSI digerii IDE sectigimi gordum.

vbox12

VirtualBox’da Vmware’den ekledigim imajlarin disk tipini scsi e cekince problem duzeldi. Benzeri problem yasayanlarin isine
yarayabilir.

vbox2

This entry was posted in Virtualization and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to VirtualBox ile Vmware Imajlarini Kullanma

  1. nx says:

    teşekkürler işe yarayacak bir bilgi.

  2. ehotelguide says:

    tsk güzel açıklamışın

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × four =