Google & Yahoo kullanarak icerik filtreleyicileri atlatmak

Icerik filtreleme programlarini atlatmanin(Ve engellemenin) binbir yolu var fakat bunlarin cogu sisteme bir program kurulmasini ya da   programin calistirilmasini istiyor.

Bazen oyle durumlar olabiliyor ki bir sadece bir sayfanin icerigine bakip cikmak istiyorsunuz ama onunuzdeki zalim icerik filtreleme programi buna izin vermiyor.

Bu gibi durumlarda Google & Yahoo (ve benzeri arama motorlari)’nun sundugu bazi hizmetleri “kotu”ye kullanarak Icerik filtreleme programlarini bir asamaya kadar atlatabilirsiniz.

Yontem-1) Google ve Yahoo arama sayfasinda cikan sonuclarin Cache’lenmis halini kullaniciya gosterebiliyor. Bir sayfaya ulasamiyorsaniz o sayfayi google/yahoo’da aratin ve arama sonuclarinda “Cached” linkine tiklayarak o sayfanin Google/Yahoo tarafindan alinmis son kopyasini gezebilirsiniz.
Bu yontem cok nadir durumlarda ise yarayabilir.

Yontem-II) Google ve Yahoo’nun translator hizmetleri var. Bu hizmetlerle bir web sayfasini x dilinden Y diline cevirip gezebiliyorsunuz. Ozellikle bilgi iceren (?) cince sayfalari ingilizceye cevirip gezmesi cok faydali olabiliyor. Google/Yahoo’nun sundugu bu ozelliklerin guzel bir yani da icerik filtreleyiciler tarafindan bloklanmis bir sayfayi cevirici araciligi ile gezdirebilmesi.

Mesela www.metasploit.org sayfasi bloklanmis ve sizin asyfaya girmeniz gerekiyor. Hemen babelfish.yahoo.com ya da translate.google.com sayfasina girip http://www.metasploit.org sayfasini herhangi bir dilden Ingilizceye cevir diyoruz ve yasaklanmis sayfayi güncel hali ile gezebiliyoruz.

Not:Bu yontem Websense uzerinde denenmistir. URL filtering yapan programlarda calismayacaktir.

Ekte gorebileceginiz uzere Websense tarafindan bloklanan web sayfasi babelfish araciligi ile gezilebiliyor. Google’un translater hizmeti Websense tarafindan yakalaniyor.

Bu tip kacaklarin engellenmesini isterseniz piyasada bilinen translater hizmeti veren yerleri dogrudan bloklayabilirsiniz. Ya da url filtering cozumunu aktif ederek ilgili domainlerin url de gectigi zaman bloklanmasini saglayabilirsiniz.

This entry was posted in Content Filtering, Privacy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 5 =