Kitap Okumalari: Network Security Hacks: Tips & Tools for Protecting Your Privacy

nethack.jpgNethacks gecen sene AcikAkademi Yayinevi tarafindan Turkce’ye cevrilen “Ag guvenligi Ipuclari” kitabinin 2. surumu. İlk kitabi okuduysanız benzeri bir formatı ve fazlası ile konuları(125 farklı hack) bu baskıda da bulacaksınız. Yazım dili genel itibari ile oldukca temiz ve anlasılır. Konular birbiri ile cok iliskili olmadıgı icin de kitapta konu takibi gibi bir sıkıntınız olmuyor. O anki ruh halinize göre kendinize bir konu acıp okuyabilirsiniz.

Kimler icin?

Konularin islenis biciminden yola cikarak yeni baslayanlara cok faydali olmayacagini dusunuyorum ama bahsedilen konular hakkında orta düzey bilgisi olan arkadaslar kitaptaki hackleri uygulayarak okurlarsa birkac senede tecrube yoluyla ögrenecekleri bilgileri kısa yoldan edinme fırsatı yakalayabilirler . Burada anahtar kelime konuların “uygulamalı” olarak okunması . Yoksa zaten teorisini bildiğiniz konuları tekrar teorik olarak tekrar etmiş olursunuz.
Neler iceriyor?

UNIX Guvenligi, Windows Guvenligi, Guvenlik Duvarları(OpenBSD Pf, Iptables, MAc adres filtreleme, TOR networku bloklama vs), Sifreleme, Ag guvenligi, Kablosuz Ag guvenligi, Loglama, Ag tabanlı Saldırı Tespit sistemleri, monitoring ve veri kurtarma gibi oldukca bol konulu ve acıklamalı bir icerige sahip.

Kisisel Yorumlarim

Kisacasi benim tanimimla her yemek arkasinda atistirilan cerez gibi bir kitap. Vakti ve imkanı olanların edinip okumasını tavsiye ederim . Islenen konular cogunlukla guncel(4-5 senelik) oldugundan dolayı kütüphanemde kendisine kısa süreli “kiralık” bir yer bulmus durumda.

Kitaba ait bazı bilgiler.

Network Security Hacks: Tips & Tools for Protecting Your Privacy (Hacks) [ILLUSTRATED]
#Author: Andrew Lockhart
# Paperback: 478 pages
# Publisher: O’Reilly Media, Inc.; 2 edition (October 30, 2006)
# Language: English
# ISBN-10: 0596527632
# ISBN-13: 978-0596527631

This entry was posted in Reading Room. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kitap Okumalari: Network Security Hacks: Tips & Tools for Protecting Your Privacy

  1. 100 Ağ güvenliği ipucu kitabından sonra bu kitap sınırları belirsiz olan bilgi denen puzzle da bir parça daha tamamlayacak. Bu kitabı alacak arkadaşlar http://www.amazon.com dan sipariş verebilirler, sitede satış fiyatı 20$ used-new bakarsanız daha ucuza da alabilirsiniz.

    NOT: Amazon.com artık siparişleri daha hızlı yollamaya başlamış yada en azından benimkini 🙂 geçen hafta 22sinde verdiğim sipariş 30 unda elime geçti 🙂

  2. Deniz says:

    Tükçesi ne zaman çıkıcak acaba:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − 12 =