[Anket] Açık kaynak kodlu güvenlik yazılımı kullanıyor musunuz?

opsec

Türkiye’de açık kaynak kodlu güvenlik yazılımlarının ne oranda ve ne kadar efektif kullanıldığını araştırıyorum. Büyük şirketlerdeki durumu az çok biliyorum ama Türkiye’nin genelinde durum nasıldır bir çalışma yaparak ortaya koymak ve sonuçlarına göre bir yazı hazırlama düşüncesindeyim.

Yazının ana konularından birini bu araştırma ve benim kişisel olarak açık kaynak kod kullanarak yaptığım projeler sonucunda 6 yılda ne kadar kazandırdığım fikri oluşturuyor (milyon dolar seviyesinde bir rakam)

Bunun için www.lifeoverip.net ‘e bir anket yerleştirdim. 30 saniyenizi ayırarak bu ankete katkı vermeniz sonucun daha sağlıklı olması açısından önem taşıyor.

Güvenlik yazılımı denildiğinde sadece akla güvenlik duvarı, IPS vs gelmemeli. Güvenlik testleri icin kullandığınız açık kod ürünler,  güvenlik programla için kullandığınız kütüphaneler, Linux sistemler üzerinde bir şekilde ucu güvenliğe dayanan yazılımları da dahil edebiliriz. Bu anketin sonucuna göre çok daha geniş kapsamlı bir ölçüm yapma planım var.

This entry was posted in Activity, Misc, Vote. Bookmark the permalink.

3 Responses to [Anket] Açık kaynak kodlu güvenlik yazılımı kullanıyor musunuz?

  1. Pingback: ©NetSec Güvenlik Bülteni – XIX « Elektronik Yayın Arşivi

  2. Pingback: ©NetSec Güvenlik Bülteni – XX « Elektronik Yayın Arşivi

  3. Pingback: Sayı30: Etkinlikler | Netsec Ağ ve Güvenlik Bülteni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 4 =