Bilgisayariniza e-posta ile hukmedin!

bugra.jpgBundan 3-4 sene once uzaktaki Linux makinemi gonderecegim mailler ile yonetmeye calismistim. (Sistemde cozemedigim bir load problemi vardi ve load belli bir derecenin uzerine ciktiginda telefonuma SMS gonderiyordu, ben de internetim varsa sisteme baglanarak prosesi restart ediyordum 🙂 fakat problem olustugu her zaman direkt mudahele imkanim olmadigi icin sisteme telefonum araciligi ile nasil hukmedecegimi arastirirken mail yolu ile bunu basarabilecegime dair birseyler okudumve o hizla hic sevmedigim halde gprs uzerinden mail alip atabilen bir telefon almistim.)

Onceleri gereksinim olarak baslayan bu dusuncem sonrasinda fantaziye donustu. Tek bir komut gondermek icin kullanmayi dusundugum sistemi sonralari degisik amaclarla da kullanmaya basladim:)(Procmail, pop3s ,nc, fetchmail vs bilesenleri ile)

Yillar sonra benzeri bir durumla Windows sistemlerde karsilastim, uzaktan mail gondererek sistemdeki bazi dosyalari almam gerekti. Nasil olsa Linux’de yaptik burda da bir sekilde yapabilirim diye ayni yontemi denemeye kalktim olmadi, beceremedim. Sonra kullandigim isletim sisteminin dogasina uyarak hazir bir cozum arastirdim ve tam da isteklerimi karsilayan free bir cozum buldum.

remotebymail.PNG

Remotebymail, windows sistemlerde uzaktan mail ile gönderilecek komutlari isleyerek cevabini yine maili gönderene döndüren bir program. Sisteme göndermek istediginiz komutlar(dosya alma, verme, komut calistirma vs)mailin govdesine yaziyoruz ve özel bir mail adresine (yine ozel bir adresten)gönderiyoruz. Windows tarafinda calisan REM yazilimi belirledigimiz araliklarda bu mail adresini kontrol ederek herhangi bir mail var mi diye kontrol ediyor ve gelen mail varsa icerisindeki komutu calistirip cevabini donuyor.

***Meraklisina NOT:**** ekran goruntusundeki kullanicilar sadece test amaclidir. Buraya mail gondermeye calisan arkadaslari logluyor ve kiniyorum:)

Güvenlik konusunda cekincesi olanlar icin mailleri sifreli olarak alabiliyor(POP3S) ve komutlari calistirmak icin gönderici mail subjectinde bir parola aliyor.

Mesela evdeki sistemimde C:\ dizininde bulunan sdelete.exe programinin istendigi prosesin loglari..
RemoteByMail (REM) Version 1.01
(c) 2002, 2005 by Runtime Software (http://www.runtime.org)
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
Reply generated: 23.06.2007 20:54:32
Request by: [email protected]
Received through: ceh-gp ([email protected])
Received at: 23.06.2007 20:54:31
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
Commands received:
send c:\sdelete.exe
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
Commands expanded:
send c:\sdelete.exe
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o
Command execution:
–>send c:\sdelete.exe
File mask ‘c:\sdelete.exe’ yields 1 file
Attaching ‘c:\sdelete.exe’
OK & READY

This entry was posted in Windows Security. Bookmark the permalink.

1 Response to Bilgisayariniza e-posta ile hukmedin!

  1. Hocam değişik ve güzel bir site yapmışsınız,tebrik ediyorum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + eighteen =