5651sayili kanun hakkinda belgeleme calismasi

5651 sayılı kanun yürürlüğe gireli yaklasik iki sene oluyor. Bu süre zarfında kurum/şirketlerin büyük çoğunluğu kanunda belirtilen maddeleri uygulamadı. Bunun temel sebepleri kanundan haberdar olmama, kanunu çok önemsememe, kanunun teknik olarka yeteri kadar açık olmaması vs sayılabilir.

Uzun suredir bu konuda ticari is yapan firmalardan kanunun teknik olarak açıklanması ile ilgili bir çalışma bekliyordum(Bir tek koc.net basit bir sayfa ile katilmis durumda). Zira kanun bu kriz ortamında bilişim sektörü için çok güzel fırsatlar sunuyor.

Danışmanlık yaptığım bir firma için hazırladığım mini raporun sonucuna göre eğer değerlendirilebilirse bu konudan 2009 yılı içerisinde 4-5 milyon dolar kar edilebilir. Fiyat abartili gelebilir  belki ama yaptığım çalışma tamamen  sayısal bilgilere dayanıyor ve bunun 1/10’u kadar yatırımı sadece yakinen tanıdığım arkadaşlar yapmış durumda.

Beklediğim olmayınca ben de birkaç arkadaşla konuyu paylaşarak böyle bir çalışmanın içerisine girmeye karar verdim. Yapacağımız iş temelde 5651 için teknik çözümler üretmek, varolan çözümleri, ürünleri tanıtmak. Kısaca 5651 sayılı kanun hakkında derli toplu bir bilgi havuzu oluşturmak ve bu konuda danışmanlık yapmak.

Bu kapsamda bildiklerimizi, öğrendiklerimizi bir blog sayfasinda ya da bir wiki sayfasinda paylaşacağız.
Çalışmaya yardımcı olmak isteyen arkadaşlardan ricam  kanunu kendi sirketinde, baska sirketlerde uygulamaya baslamislarsa  kisaca firma ismi vs vermeden isi hangi urunlerle nasil yaptiklarina dair yorumlar yorumlarini almak.

Ornek yorum:

Sirketim, kurumum  kanuna gore şu kategorilere(Eri­şim sağ­la­yı­cı, İçe­rik sağ­la­yı­cı:, Yer sağ­la­yı­cı, Top­lu kul­la­nım sağ­la­yı­cı ticari amacli Top­lu kul­la­nım sağ­la­yı­cı) giriyor.

Bunun icin su su ticari/acik kod urunu kullandim.

Su sorunlarla karsilastim vs diye yazmaniz yeterli.

Adres olarak [email protected] adresini kullanabilirsiniz.

This entry was posted in 5651. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 11 =