Yeni bir iş yeni bir hayat v3.0

Bundan yaklaşık altı ay önce “30 Temmuz 2010 tarihi itibariyle ASAL’dan aldığım “ciddi” iş teklifini kabul ederek, maddi herşeyi bir kenara bırakarak bu zorlu göreve talip olmak amacıyla  eski işime veda ediyorum. Yanıma nmap, hping, scapy gibi araçları da alarak artık siber orduya dahil olacağım:)”

içerikli bir yazı girmiştim bloga. Kimi arkadaşlar tarafından tam anlaşılmasa da evet her Türk erkeğinin mutlaka tadacağı iki şeyden biri olan askerlik (diğeri de ölüm)vazifesini tamamlamak üzere Ankara’ya taşınmıştım.

Saniyeler, saatler, haftalar, günler, mevsimler ve yıllar(evet o kadar uzun bir süre gibi geliyor insana askerlik) geldi geçti ve geçen hafta itibariyle artık tekrar sivil hayata dönüş yaptım.
Askere giden herkesin en büyük heyecanlarından biri askerlik anılarını anlatmak olur, ben askerliğe dair ne bir anı anlattım ne de bir resim çektirdim. Sadece bazı eğitimlerde anlatacak güzel malzemeler çıktı bana.
Askerlik kendi içinde değişik dinamikleri olan saygın bir meslek ve her insanın başaramayacağı bir ruh hali ve karekter yapısı istiyor.

Gitmeden önce o kadar çok yaşanmış olay dinlemiştim ki son gece elimde imkan olsa kaçar giderim buralardan diye düşünüyordum:). Neyse ki korktuklarımın hiçbiri gelmedi başıma, tam hayalimdeki gibi bir askerlik yapıp geldim. Buradan komtanlarıma selam eder…

Şimdi yeni bir hayat başlıyor benim için. Askere gitmeden önce çalıştığım yerle anlaşarak dönmeyeceğimi bildirmiştim. Niyetim Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ içerisinde hafta sonları ve mesai saatleri dışında gerçekleştirdiğimiz eğitim ve danışmanlık işlerine yoğunlaşmaktı ve öyle de oldu. Artık BGA’nın bir elemanı olarak çalışma saatlerini kendimin belirlediği yeni bir iş hayatım oldu. 8-5 çalışma yönteminin insanın heyecanını, çalışma şevkini tamamen aldığını düşünüyordum. Bunu uygulamalı olarak göreceğim.

Ürün satmıyoruz, çözüm sunuyoruz” sloganıyla çıktığımız bu yolda tüm BGA ailesine başarılar dilerim.
This entry was posted in Hayat. Bookmark the permalink.

4 Responses to Yeni bir iş yeni bir hayat v3.0

  1. ASAL görevini ben de ciddiye almış, “Yüce ordumuzun sistemleri işinin ehli birine teslim edildi.” diye sevinerek, “Hayırlı olsun” demiştim. Görevin askerlik olduğunu yeni öğreniyorum. Şimdi yeni görev için de başarılar dileyeceğim ama, altından kötü bir şaka çıkar diye korkuyorum.

  2. Mehmet says:

    hakkaten ben de asalda çalışmaya başladığınızı düşünmüştüm. Telefonu felan iptal ediyorum yazmıştınız.

  3. Tunc says:

    Allah utandırmasın hocam…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − fourteen =