Takip ettiğim güvenlik içerikli bloglar

Son 3-4 yıldır sabahları ilk işim biriktirdiğim güvenlik içerikli blogları takip etmek. Genelde bu işe insanların iş y erinde kahvaltı, gazete okuma, facebook karıştırma zamanlarına denk getirmeye çalışıyorum( 08-09:30 ). Çoğu zaman bu okumalarımdan yeni şeyler öğrenirim, zaman zaman da bırak blog okuma işini al eline bir kitap daha fazla şey öğrenirsin diye kendi kendime söylenirim.

Kitap okuma gerçekten daha faydalı ama meşakkatli olduğu için kaliteli bloglardan daha hızlı, süzülmüş bilgi almak işime geliyor. Biraz da bunu tetikleyen guvenlikegitimleri.com bünyesinde vermeye çalıştığımız eğitimler. Eğitimleri güncel tutmak için güvenlik dünyasını da sıkı takip etmek gerekiyor. Yoksa çoğu eğitimde olduğu gibi güvenlik sektörünü 3-4 yıl geriden takip eden eğitimler açmış oluruz(bkz: Ec-council eğitimleri).

Blogların yanında bir de gün sonuna doğru zaman ayırdığım underground forum/siteler var. Bunları da hacker kardeşlerimiz ne tip yöntemler kullanıyor, koruma sistemlerini aşmak için yeni neler çıkarmışlar biz neler yapabiliyoruzu tartmak ve yine eğitimlerde kullanabilmek için takip ediyorum.

Ara ara arkadaşlar takip ettiğim blog listesini soruyor. Aslında çoğunu herkesin bildiği, takip ettiği bir listem var . Ama yine de merak edenler, faydalanmak isteyenler için listeyi http://www.lifeoverip.net/huzeyfe_security_rss.xml adresine koydum. Liste uzun süredir kullandığım için kategorileri çok anlaşılmaz hale geldi. Birileri tüm bunları toplayıp sağlam bir liste çıkarsa ne güzel olur:)

This entry was posted in Daily Express, Reading Room. Bookmark the permalink.

7 Responses to Takip ettiğim güvenlik içerikli bloglar

  1. Can Deger says:

    bunu zaten konusmustuk, ancak linkde bir sorun mu var yoksa benim chrome dami bir catlak var anlayamadim..

    listeyi goremiorum..

    greader a da ekleyemedim..

  2. Huzeyfe ONAL says:

    En son tetikleyen sen oldun son cumle de sana ithafen yazildi:)

    Bilgisayara da mi kaydetmiyor?

  3. rüştü atmaca says:

    link çalışmıyor. google reader’da da başka rss okuyucularda da çalışmıyor.

  4. Balamir says:

    Listeyi indirirken hata mesajı alanlar ve indiremeyenler için ayıklanmış excel formatında rapidshare ve hotfile’a attım indirip kullana bilirsiniz Rapidshare Link: http://rapidshare.com/files/368408344/Excel_Formatae_.xls

    Hotfile Link: http://hotfile.com/dl/34738377/2360d26/Excel_Format.xls.html

  5. Huzeyfe ONAL says:

    Garip GoogleReader’dan export et dedim. Bir daha deneyeyim bakalim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − eight =