Yaz rehaveti

rest

Bakmayin baslikta rehavet yazdigima rehavet icin ayirabilecek zamanim yok.  Gunduz ayri calisiyorum gece ayri… Yaz gecelerinde calismak zaten basli basina hoslandigim birsey. Bir de isyerimin kisa bir sure sonra yapacagi  lansmandan dolayi izinlerimin iptal edilmesini firsat bilerek yazi olabildigince iyi degerlendirmeye calisiyorum(Calismak isteyip de motive olamayanlari staja kabul edebilirim:)

 

Tek sıkıntı senin sosyal yasam tarzina uymayan insanlarin cok calisiyorsun biraz hayatini yaşa repliklerine cevap yetistirmeye calismak ya da susup katlanmak. Herkes sosyalligi, yaşamayi kendi yaşam stiline endekslerse bana gore siz boşa yaşıyorsunuz diyip geçiştiriyorum.

Bir insanin calismasi hele de zevk aldigi bir iste calismasi, calismalarinin sonuclarini somut olarak gormesi tarifi pek de mumkun olmayan bir duygu. Kimi zaman bazi arkadaslarin yakistirdigi “cok kazandin mezara mi gotureceksin?” meselesi ise benim calismalarimda en son gelen madde. Eger maddi kazanc ilk sirada gelseydi kisa yoldan biraz alengirli isler yaparak cok daha fazlasini kazanabilirdim ki bu cumleyi bile kurmaktan uzak dururum.

Peki neler calisiyorum ya da neler yapiyorum ve burasi bos kaliyor.

Oncelikle bu senenin benim icin egitim yili olacagini soylemistim ve yil sonuna kadar birincil onceligim egitimleri, dolayisiyla yaptigim, yapmaya calistigim her iste egitim parmagi olacak.

-Egitimlerin sayisi gun gectikce artiyor ve bu egitimler kendi kafama gore actigim egitimler degil, tamamen talep uzerine aciliyor. Çeşitli firmalarla guvenlikegitimleri.com için anlaşmaya çalışıyorum, Türkiye’de bu konudaki eksikliğin bu derecede olduğunu farketseydim yillar once başlardım çalışmaya.

-Sadece kurumsal firmalara yönelik uygulamalı bir DDOS eğitimi hazırlıyorum(hazırladım). Eğitimin detaylarına buradan erişilebilir. Böylece DDOS’dan korunmak icin alacağınız binlerce dolarlik sistemlerden önce tehlikenin ne olduğunu, elinizdeki imkanlarla ne kadarını karşılayabileceğinizi görebileeksiniz. Hatta isterseniz gerçek bir DDOS saldırısı nasıl olur size etkisi ne olur servis olarak alabilirsiniz. Yerli ve yabancı çeşitli ISP/Telekom firmalarının DDOS testlerini yapmış bir ekip var eğitimi veren.

-ISP / Hosting seviyesindeki firmaların 5651 sayılı kanun gereksinimlerini karşılamak için açık kaynak kodlu bir yazılım geliştiriyoruz. Yakında -hem yazılımı hem de içeriği www.5651nedir.org dan takip edebileceksiniz. Site içeriğine destek vermek isteyenler her zamanki gibi bana ulaşabilir.

-Özel bir üniversitede master dersi vermek için eğitim notları hazırlıyorum. Teknik bir konuya yabancı insanlara teknik içerik nasıl anlatılır bu konuda dünyadan örnekleri inceliyorum.

-Istsec’in ikincisini yapmak için zaman planlıyoruz(Mekan hazır!)

-15 günde bir yayınlanacak LSN(Lifeoverip Security Newsletter) tadında bir güvenlik bülteni çalışması yapıyorum(z)

-Hazırladığım fakat yayınlayamadığım üç dört tane belge var. Biraz vakit bulup onları yayınlayacağım.

-Network Pentest eğitimi için CTF(Capture The Flag) yarışması hazırlıyorum.

-…

Daha aklima gelmeyen bir dünya gerekli, gereksiz işle uğraşıyorum ve düşünmeye pek zaman kalmıyor. İşte böyle, burayı bilgi almak niyetiyle gelenlere boş bir sayfa okuttugum icin affola:)

This entry was posted in Activity, Hayat. Bookmark the permalink.

8 Responses to Yaz rehaveti

  1. Ferhan Akman says:

    Yazınızın ikinci ve üçüncü satırlarında bahsettiğiniz hallerinizi gayet iyi anlayabiliyorum 🙂
    Çalışmaktan zevk almak herkese nasip olacak bir özellik değil.. ve bence bazen bu durum başkalarının gözüne batabiliyor.

    inş kendinize koyduğunuz hedeflere kısa sürede ulaşırsınız…

  2. Alper Eğitmen says:

    Ben stajyer olmaya adayım:)

  3. Alper Eğitmen says:

    unutmam ama:)

  4. admin says:

    Tamam yaz buraya:)

  5. Alper Eğitmen says:

    Merhaba,

    Aradan 1 yıl geçti, stajyer olmaya istediğim devam ediyor. Unutmadım ve söylediğiniz gibi buraya yazdım. Sizden haber bekliyorum

    -Alper

  6. Huzeyfe says:

    Simdi de beni askere cagirdilar burada lazimsin diye. Askere gelirsen neden olmasın:)

  7. Alper Eğitmen says:

    Anlaşılan 1 sene daha bekleyeceğiz desene:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =