Yoneticiler neden teknik kapasitesi dusuk calisanlardan hoslanir?

Kendi tecrübelerimden ve çevremde çalışan arkadaşlardan edindiğim izlenimlere göre bilişim sektöründe büyük firmalarda yöneticiler genelde teknik kapasitesi yüksek çalışanlardan hoşlanmıyor.

Bunun bir sürü sebebi olabilir, ilk bakışta benim aklıma gelenler;

  1. Teknik kapasitesi yüksek çalışan her an daha iyi imkanlara sahip başka firmaya geçebilir.
  2. Teknik kapasitesi yüksek çalışan insiyatif alabilir, yöneticiler genelde çalışanından bunu istese de gerçekte hoşlanmazlar.
  3. Yönetici, kendisinden daha bilgili bir çalışandan rahatsız olur. (Toplantılarda vs yöneticiden daha akıılı fikirler sunar, yöneticinin fikirlerinin uygulanamaz olduğunu vs söyler)
  4. Yönetici, bu tip çalışan profilinin ilerde kendisinin yerini alacağından çekinir
  5. Yönetici, bu çalışanın kendisinden habersiz işler çevirebileceğinden şüphelenir.
  6. Yönetici, bu tip çalışanlara istediğini yaptıramaz.

Bu tip yöneticiler düşük teknik kapasiteleri çalışanlar gibidir. Bir kumandan ancak askerleri kadar güçlüdür derler ya bir yönetici de ancak altında çalışanlar kadar güçlüdür.

Teknik kapasitesi düşük olan çalışan sadece  önüne verileni yapar, daha iyisini nasıl yaparım diye kafa yormaz. Bir yönetici için bundan daha iyi eleman yoktur:). Aynı zamanda bir sorun esnasında saatlerce çalışarak iş yapmış gibi gözükecekleri için performans dönemlerinde bu tip çalışan profili daha yüksek puan alır.

Bazı yöneticiler de kendi çalışanlarının hep bu seviyede(düşük teknik kapasite)kalmasını isterler. Bunun için gerektiğinde kendisini ilerletmek isteyen elemanı eğitime göndermez, gün içerisinde sadece işle boğuşması için ek yük verir.

Bir tarafta da komplekslerinden bağımsız kaliteli yöneticiler vardır. Bunlar kendi çabaları ile yönetici olmuşlardır ve altında çalışanların hep daha iyi olmalarını ister. Bunun için gerektiğinde eğitimlere, seminerlere gönderir ve onu motive eder.

Bir çalışanının teknik olarak iyi olması onu rahatsız etmez, zira o yöneticiliğin teknik kapasite ile pek ilgisi olmadığını bilir. Pratik çözümlere önem verir, çalışanlarını sadece kötü iş yaptıklarında hatırlamaz. Her işlerinde onlara teşekkür eder, motive eder.

Siz hangi tip yöneticiye sahipsiniz?

This entry was posted in Hayat, Misc. Bookmark the permalink.

7 Responses to Yoneticiler neden teknik kapasitesi dusuk calisanlardan hoslanir?

  1. x3x says:

    bizim yonetici, diger arkadaslar mesai saatlerinde muzik dinleyip chat yaparken, benim dokuman, makale okumamdan, alanimda kendimi gelistirmemden rahatsiz olurdu.

    diger calisanlar “sadece isini yapan” iyi calisan olurken ben, arge yapmaktan kendi isini yapmayan calisan olurdum.

  2. Ali Kapucu says:

    Böyle Yöneticiler biliyorsanız söyleyin hocam direk ona gidelim 🙂

  3. Salih BiLGiN says:

    Bu konuda bu sektörde çalışan herkesin yazacak yada anlatacak deneyimi vardır. Adam yokluğunda yönetici olanların bu fikirlere sahip olduğunu düşünüyorum. Yönetici ile çalışmak çok zordur. Liderlik vasfı olan yöneticiler ile çalışmak ise tadından yenmez 🙂 Son dönemde tadından yenmez modunda çalışıyorum çok şükür.
    Üst düzey yöneticileri saymıyorum. zira onlar ayrı bir yazı ve yorum konusu bence 🙂

  4. Salih BiLGiN says:

    Bu yazının ana fikrini kapsayan ve mükemmelik modelinin ilk maddesinin anlatıldığı yazıyı da paylaşmak istiyorum.

    http://www.mukemmeliz.com/liderlik-neden-birinci-kriter.html

  5. Fatih says:

    @x3x ‘in yorumunda bahsettiği durumu ben de sıkça yaşardım. Arge yaptığını, kendine sürekli birşeyler kattığını anlatamazsın patrona. O sana internette boş boş gezen, zaman öldüren eleman gözüyle bakar. Yazık tabii. Çalışanın halinden anlayan patronlar istiyoruz 🙂

  6. MonteCito says:

    Kısa bir süre önce işten ayrılmama sebep olan durumu açıklamışsınız. İş yerine yeni bir yönetici gelir ve orada çalışanlar içinde üniversiteli sadece ben olduğum için yaptıklarını sorgulamamdan rahatsız olur ve “Neden?” sorusunu bağırıp, çağırıp hakaret ederek bana geri iletir. “Ben ne diyorsam onu yap” der. Sonunda beni kaybeder.

  7. admin says:

    Tabi yukarda yazdiklarimin benim guncel is durumumla ilgisi yok:). Eskilerden yasadigim tecrubeleri bir arkadasin da yasadigini ogrendigimde tekrar hatirlayip yazma ihtiyaci duydum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 13 =