Comments on: Yeni nesil Internet zenginleri ve dusunme yetisini tekrar kazanma http://blog.lifeoverip.net/2008/09/07/yeni-nesil-internet-zenginleri-ve-dusunme-yetisini-tekrar-kazanma/ Life (Over) IP, Wed, 26 Feb 2014 15:58:52 +0000 hourly 1 By: dizi fragman izle http://blog.lifeoverip.net/2008/09/07/yeni-nesil-internet-zenginleri-ve-dusunme-yetisini-tekrar-kazanma/comment-page-1/#comment-10596 Wed, 26 Feb 2014 15:58:52 +0000 http://blog.lifeoverip.net/?p=720#comment-10596 kısa ve öz olmuş yazınızı çok beğendim

]]>
By: yiğit kozan http://blog.lifeoverip.net/2008/09/07/yeni-nesil-internet-zenginleri-ve-dusunme-yetisini-tekrar-kazanma/comment-page-1/#comment-1649 Wed, 17 Mar 2010 21:38:01 +0000 http://blog.lifeoverip.net/?p=720#comment-1649 “Dayatilmis dusunce kaliplarimi asamadigim icin bir isi ben yapabiliyorsam herkes yapabilir, otesi yok slogani ile ilerledim.” cümlesiyle yanlız ben değilmişim lan dedim kendi kendime. sanırım bu kötü bir hastalık.

]]>
By: Mehmet Selim http://blog.lifeoverip.net/2008/09/07/yeni-nesil-internet-zenginleri-ve-dusunme-yetisini-tekrar-kazanma/comment-page-1/#comment-468 Sun, 19 Apr 2009 15:37:39 +0000 http://blog.lifeoverip.net/?p=720#comment-468 Cevaplarınız için teşekkürler. Yazdığınız cevaplara katılıyorum. Her zaman sorunları göz önünde bulundurursak zaten işin içinden çıkamayız ama bir kaç sorundan daha bahsedeyim, bu sorunu ülkemiz ile sınırlandırırsak şuan bahsettiğimiz sorunlara artı olarak sorunlarda eklendiğini düşünüyorum bunlar Bilgi kaynağının yetersizliği Dil bakımından Eğitim yaşam standartları vs. ama sorunların üstüne fazla gitmenin anlamı yok çünkü önemli olan sizinde bahsettiğiniz gibi bu sorunları aşıp bir şeyler yapmak sorunları aşmak içinde harekete geçmek gerekir, ancak bu şekilde kırılma noktasına ulaşılabilir sanırım.

]]>
By: admin http://blog.lifeoverip.net/2008/09/07/yeni-nesil-internet-zenginleri-ve-dusunme-yetisini-tekrar-kazanma/comment-page-1/#comment-467 Sun, 19 Apr 2009 10:16:27 +0000 http://blog.lifeoverip.net/?p=720#comment-467 Yorumlariniz icin tesekkurler, yazdikarinizdan anladiklarima karsilik birseyler karalamaya calistim:

>>Bu yaşanan olaylara tepeden baktığımızda ise gördüklerimiz şunlar; Öğrenci iken yapılmak istenilenler buna bağlı olarak bilgi edinme gerekliliği >>ve bunun yanında geçen zaman buna bağlı olarak da bu zaman içinde iş haricinde yaşananlar bu döngüye baktığımız da bir proje geliştirmek için >>proje geliştirilen alanda gerçekten iyi olmak lazım veya farklı bir yol var mı ?

Bence bir proje gelistirmek icin o alandada uzman olunmasina gerek yok ki geliştirilen cogu projenin ilk asamalarinda gelistiricileri uzman degillerdi. Olsalardi cogu basarili olarak dusunulen projelerin belli bir zaman sonra sifirdan tekrar dusunulerek yeniden yazildigini/tasarlandigini gormezdik. Yine benim kisisel tecrubelerime gore en iyi ogrenme sekli is uzerinde ogrenmedir. Mesela bir Java uygulamasi yazmadan once java ogrenmeye calismak ile ne yazacagini cikarip yazmaya baslamak ve yazarken javayi ogrenmeye calismak arasinda cok fark vardir. Ilkinde javayi ogrenmek icin gorunurde bir motivasyon yoktur, ogrenirim de yazarim istegi vardir. Digerinde ise java’yi ogrenmekle neler yapacaginizi anlik olarak gorursunuz ve motivasyonunuz, ogrenme hevesiniz daha fazla olur.

>>Profesyonelleşmek isteyince de ne kadar bilgisiz olduğunun farkına varılıp hep daha çok öğrenme isteği doğacağını düşünüyorum bu nasıl >>dengelenebilir ?

Profesyonellesmek istemekle olacak birsey degil(istisna olarak istemekle de olabilir ) daha cok ihtiyactan dogan bir durumdur. Bir konuda duydugunuz ihtiyaclar sizi daha iyiye dogru surukler sonrasinda o konuda uzmanlasmis oldugunuzu hissedersiniz.
Dolayisi ile o nu da ogreneyim , bunu da ogrenemeyim gibi bir ac gozluluk basarinin en buyuk dusmanlarindan biridir.

>>Bu soru gerçekleri ve soru işaretlerini aşıp bir şeyler yapmak için çabalamak bizi böyle bir döngüye itiyor ve genel dede üstün başarılara da ulaşamıyor..

Aslinda bu insanin kendine urettigi bahanalerden de kaynaklanabiliyor. Kisaca bunlarin tumune(yani hareketsizlik durumuna) atalet diyorum ve bir kirilma noktasina kadar insani hep pesinden surukler. O kirilma noktasini asanlara bugun basarili diyoruz:)

]]>
By: Mehmet Selim http://blog.lifeoverip.net/2008/09/07/yeni-nesil-internet-zenginleri-ve-dusunme-yetisini-tekrar-kazanma/comment-page-1/#comment-465 Sat, 18 Apr 2009 16:09:35 +0000 http://blog.lifeoverip.net/?p=720#comment-465 Makaleniz için teşekkürler açıklayıcı ve genel olarak bilişim sektörünü anlatan bir makale olmuş. Bir kaç konudan bahsetmek ve soru sormak istiyorum. Bir proje geliştirmek için en uygun zaman eğitim zamanı diye düşünüyorum ileriye oranla en az sorumluluk eğitim yıllarında o yüzden okul yıllarında insanın kafası biraz daha rahat oluyor. Fakat eğitim zamanında bir proje geliştirilmek istendiğinde öğrenci fazla sorunum yok kafam rahat projeyi yapayım diyemiyor, çünkü öğrenci projeyi yapmak ve geliştirmek için de bir bilgi birikimine ihtiyaç duyuyor bu ihtiyacı gidermek için çalışmaya başlıyor ve çabalıyor öğrendiklerini uygulasa dahi yetersiz olduğunu fark ediyor haliyle bu da işi daha çok öğrenmeye sevk ediyor. Bu şekilde olaya baktığımızda karşımıza “zaman” kavramı çıkıyor zaman geçiyor tabi ki bir insanın hayatı sadece işinden de ibaret değil her insan gibi olağan olan şeyleri yaşaması gerekiyor. Bu yaşanan olaylara tepeden baktığımızda ise gördüklerimiz şunlar; Öğrenci iken yapılmak istenilenler buna bağlı olarak bilgi edinme gerekliliği ve bunun yanında geçen zaman buna bağlı olarak da bu zaman içinde iş haricinde yaşananlar bu döngüye baktığımız da bir proje geliştirmek için proje geliştirilen alanda gerçekten iyi olmak lazım veya farklı bir yol var mı ? Profesyonelleşmek isteyince de ne kadar bilgisiz olduğunun farkına varılıp hep daha çok öğrenme isteği doğacağını düşünüyorum bu nasıl dengelenebilir ? Her insanın yaşadığı olağan olaylarda her kişiye göre değişkenlik gösterir ve kaçınılmazdır. Bu soru gerçekleri ve soru işaretlerini aşıp bir şeyler yapmak için çabalamak bizi böyle bir döngüye itiyor ve genel dede üstün başarılara da ulaşamıyor insan zaman kavramı da insanları alıp götürüyor.

]]>
By: konteyner http://blog.lifeoverip.net/2008/09/07/yeni-nesil-internet-zenginleri-ve-dusunme-yetisini-tekrar-kazanma/comment-page-1/#comment-324 Thu, 16 Oct 2008 08:07:54 +0000 http://blog.lifeoverip.net/?p=720#comment-324 çok başarılı bir makale olmuş eline sağlık.

]]>
By: Emrah http://blog.lifeoverip.net/2008/09/07/yeni-nesil-internet-zenginleri-ve-dusunme-yetisini-tekrar-kazanma/comment-page-1/#comment-323 Wed, 24 Sep 2008 14:52:09 +0000 http://blog.lifeoverip.net/?p=720#comment-323 Merhaba mükemmel bir yazı, tebrik ederim çok samimi buldum. Ben sizin kadar teknik ve tecrübe sahibi olmasamda kendime göre çıkarımlarım oldu yazınızdan. Şahsen ben bu işlerle uzunca bir süredir boş kalmanın ve hevesimin verdiği azimle ilgilenirken ailemden ve yakın çevremden hala boş işler bunlar laflarını duymaktan bezmiş vaziyetteyim. Sanırım bir 30 yıla ihtiyacımız var anlayışın değişmesi için, çünkü hala teknoloji bize zarar verir kar getirmez biz bilmeyiz parasıyla alırız desteği mantığı oldukça uzun yıllar sömürülmeyede bilgisizliğede mahkum insanlar var hayatta. Uzattım kesiyorum. Tekrar teşekkürler kaleminize sağlık

]]>