Google’da calismak

gugil.jpgBir iki haftadir Google’un israrla beni sirket bunyesinde alma (biraz fazla mi abarttim:) calismalari sonuclandi. yuce mahkeme karari: her iki tarafin siddetli anlasmazlik yasadigi sonucu ile ayrilmalarina karar verilmistir… Bu sayfalarin da bu surede bos kalmasinin sebebi bu, ders calisiyordum sinavi gecebilmek icin. Saka bir yana universite yillarimda gelecekte calismayi hayal ettigim bir sirket idi Google -hala daha oyle-. Iki hafta once yaptigim sansimizi bir deneyelim babindaki basvuruya iki gun sonra cevap geldi. Telefon gorusmeleri, interviewlar derken uzaktan yapilacak son asamaya geldik, google her ne kadar ben kendilerine “Guvenlik pozisyonunda” is ariyorum desem de israrla Linux sistem yoneticiligi pozisyonuna yerlestirmeye calisti. Bu da benim bu yastan sonra yapabilecegim, yapmak isteyecegim bir is olmadigi icin anlasamadik ve baska bahara diyerek dostca ayrildik:).

Bu kisa seruvende edindigim izlenimler:

.Google devlet memuru tipinde calisan istemiyor.

.CVsinde biliyorum diye yazdigi seyleri ince detaylarina kadar bilmenizi istiyor.

. En az iki konu -biri mutlaka yazilim dili”ya ileri derecede hakim olmanizi ve sektorunuz(Linux, network, security, programming vs) hakkinda genelden ote bilgi sahibi o lmanizi istiyor. Yani iki seye ait herseyi, herseye ait iki seyi bilmelisiniz.

.Internette rastlanildigi gibi absurt sorular sorulmuyor, en azindan telefonla yapilan gorusmelerde. Daha cok ilgili konuya hakimliğinizi gösterecek basit ama detay sorular soruluyor.

.Internetteki public aktiviteleriniz ++ yerine geciyor, arama motorlarinda belli bir sayiya ulasmaniz ve bunlarin incelenmesi sizin degerlendirilme surecinize olumlu katki yapiyor. Kendinize ait guncel bir sitenizin olmasi(bundan sonra blog’un guncelligini gorun siz:), en az bir tane acik kod projenizin olmasi, e-posta listelerinde aktif olmaniz vs.

. Illede Google’da calisacagim diye guzel isinizden vazgecmemeniz gerekiyor. En azindan ben oyle yaptim:)

Kaynagindan detay bilgi http://www.google.com/support/jobs/bin/static.py?page=gettingintogoogle.html

This entry was posted in Hayat. Bookmark the permalink.

2 Responses to Google’da calismak

  1. zapatov says:

    google da çalışmaya başlasaydınız tr de mi yurtdışında mı çalışcaktınız..google ın yurtdışındaki office ortamı çok ünlüdür sizinde bildiğiniz gibi tr de ki officelerinde de durum aynı mı acaba bilginiz warmı? bide maaş durumunu merak ettim..

  2. Huzeyfe ONAL says:

    Turkiye’de teknik ofisi yok Google’un. Irlanda ve Amerika secenegi vardi teklif edilen pozisyonun. Maas durumu kendi sitelerinden ogrenilebilir 35k-125k $/year diye biliyorum ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 7 =