CISSP Listesi

[CISSP-TR] Türkçe CISSP E-posta Listesi

Bilişim dünyasında sertifika programları her zaman tartışmalı olmuştur, sektöre atılmadan önce benzeri tartışmaları üniversite diplomaları için yaptığımızı hatırlıyorum. Sertifika/diplomalar yararlı mı yoksa sadece CV’lerde gösteriş amaçlı mı işe yarar ?

Bu soruyu Güvenlik bülteninin her sayısında çeşitli uzman arkadaşlara soruyoruz ve oldukca çeşitli cevaplar geliyor, merak edenler sertifika programları hakkındaki sektörün ileri gelenleri tarafından verilen cevaplara röportajlar kısmından ulaşabilir.

Hayatın bir gerçek yüzü bir de yaşanan yüzü vardır, sertifikalara çeşitli açılardan eleştiri getirebilir, hatta gereksiz denilebilir ama sektörün büyük bir kısmında sertifikaların ciddi şekilde değerlendirmeye alındığı gerçeğini değiştiremeyiz. Özellikle herkesin ben herşeyi biliyorum dediği günümüzde  sertifikalar bilgi ölçme aracı olarak kullanılıyor.

Güvenlik sektöründe uzun yıllardır varlığını geliştirerek sürdürmüş çeşitli sertifikalar vardır. Bunların arasında en karizmatik, en fazla para yapanı hiç şüphesiz ISC2 tarafından verilen CISSP sertifikası.  Türkiye’de de bu sertifikaya olan ihtiyaç ve talep gün geçtikce artıyor. Çeşitli arkadaşlarla konuşurken her birinin Cissp ile ilgili çeşitli forum/listelere üye olduğunu gördüm. Değişik ortamlardan edindikleri bilgileri Türkçe olarak tartışmak, paylaşma adına CISSP-TR listesini kurmaya karar verdim.

Liste kısaca Türkiye’de  Cissp sınavına hazırlananlar için aşağıdaki işlevleri yerine getirme amacı taşımaktadır:

  • Kaynak paylaşımı
  • Sertifika sınavları hakkında tecrübe paylaşımı
  • Çalışma gruplarının kurulması ve yönetimi
  • Ücretli/ücretsiz eğitim duyurularının paylaşılması

Liste arşivi sadece üyelere açık olacaktır.

Üye olmak için:

[email protected] adresine boş bir e-posta gönderebilir
ya da
http://groups.google.com/group/cissp-tr adresine giderek Google hesabınızla listeye kayıt olabilirsiniz.

Liste yönetimi adına Huzeyfe ÖNAL <[email protected]>

1 Response to CISSP Listesi

  1. Pingback: Bilgi/Bilişim Güvenliği E-posta Listeleri | Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − fourteen =