« Bu IP adresi hangi ulkeye ait? | Home | Windows XP/Vista ve (RDP)Remote Desktop Guvenligi.. »

Windows XP Coklu RDP(Uzak masaustu) Kullanimi

By Huzeyfe ONAL | May 8, 2008

Windows XP Pro. ile birlikte gelen uzak masaustu baglantisi (Remote Desktop connection) oldukca yararli bir ozellik fakat ayni anda tek kullanici kabul etme kisiti bu guzellige golge dusuruyor. Uzaktan baglanan birinin sisteme girebilmesi icin o anki yerel kullanicinin cikmasi gerekiyor. Ya da sistemi ayni anda tek kullanici aktif olarak kullaniyor diyebiliriz.

Bir Windows XP makineyi birden fazla kullanici “eszamanli” kullanmak isterse bu yasaklamayi asmak gerekiyor .

Bunun icin internette bulabileceginiz cesitli cozum onerileri var, benim kullandigim Sala Terminal server patch oldukca basit bir sekilde Windows XP Pro SP2′li makinenizi coklu uzaktan erisim moduna gecirebiliyor.

http://sala.pri.ee/Termiserv_XPSP2_i386_1.0.exe (Yeniden baslatma gerektiriyor)

Not: Bu yontemin ek lisans gerektirip gerektirmedigini bilmiyorum, sanirim ek kullanici lisansi almaniz gerekebilir. Uyarmadi demeyin:D

Topics: Windows Security |

Comments

Anket Köşesi


Teknik bloglarda icerik nasil olmali?
View Results

Archives

Friends

Life(over)IP Network



View my profile on Turk Blog Yazarlari