Kullandiginiz urunlerde destek ne kadar onemli?

Birkac gundur bir kamu kurulusuna alinan(satilan!) Enterasys XSS serisi cihazin konfigure edilmesi ile ugrasiyorum. Cihaz klasik Appliancelar gibi once konsoldan ayarlari yapilip sonra web arabirimi ile yonetilebiliyor. Ama web arabiriminden nasil yonetilecegini bir turlu cozemedim. Once Turkiye ofisini arastirip destek almaya calistik ama uzun bir sure cevap donulmeyince yurtdisindaki destek ofisine Turkiye ofisini de sikayetlendigim bir mail attim- 2 gundur oradan da cevap donulmedi-.

Uzaktan cihaza ulasma sansim da olmadigi icin telefonda tarifle is yaptirmaya calisiyorum, belki gozden kacirdigim birsey vardir diye sitesindeki ilgili belgeleri didik didik inceledim(1500 sayfa belgesi var)ama web arabiriminden yonetim ile ilgili bir sayfalik bilgi var ki o da zaten benim takildigim nokta:). -Hala bakiniyorum!-

Yillardir opensource urunlerin destek eksikliginden bahsedilerek cogu ortama sokulmasi engelleniyordu, buna bir dereceye kadar hak veriyordum ama bu sekilde ticari olarak yogun(!) kullanilan, dunya markasi urunleri satip/alip destegini alamamak ciddi bir eksiklik ve prestij kaybi.

***Guncelleme…
tahmin ettigim gibi bu serinin web arabiriminden yonetimi olmuyormus:).

Hello Huzeyfe,

In response to your question the XSR series can not be managed via the web interface. The web interface is used primarily for inventory purposes. However it can be managed via either the command line interface using a direct console session, a Telnet session or a SSH session. The XSR can also be managed by our NetSight Products.

Regards,

Alex Morrissey

Global Technical Assistance Center
Enterasys Networks
Email: [email protected]
www: http://www.enterasys.com

This entry was posted in Misc. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kullandiginiz urunlerde destek ne kadar onemli?

  1. Ali says:

    Bir proje veya cozum gerektiren bir konuda bir urun tercih etmem gerekiyorsa, inanin ki ozelliklerine hic bakmadan ilk once destegine bakiyorum, cunki gunumuz sartlarinda cihazlar okadar gelisti ki, firmalarin istediklerini hayli hayli karsiliyorlar (ki en azindan benim hizmet ettigim olcekli firmalar) bu durumda, vpn ihtiyacim varken, netscreen satin alip, saticisindan (vendor olarak geciyolar ama hic destekleri yok) destek alamamaktansa, draytek alip 1. elden destek almak hem firmayi hem beni mutlu ediyo (bazen “abi surasida sole oldu” gibilerinden yakin destek almak, prosedurleri asmak daha kisa cozum getiriyo)

  2. Huzeyfe ONAL says:

    Netscreen’lerle ilgili benzer problemi gecmis zamanda ben de fazlasi ile yasadim… Destegi uzakta aramak yerine sonunda ise el atip ogrendik ve rahat ettik:). Herseyi de kendimiz etayli ogrenemeyecegimize gore destek konusunu onemsemek lazim.

    Ne olsu simdi uc kurus fazla kazanayim diye 50$ bir modemin yapacagi isi bilmem kacyuz dolarlik bir makine ile karsilamaya calisan firmanin isi?
    kara listeye alindi:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 1 =