Windows XP Coklu RDP(Uzak masaustu) Kullanimi

Windows XP Pro. ile birlikte gelen uzak masaustu baglantisi (Remote Desktop connection) oldukca yararli bir ozellik fakat ayni anda tek kullanici kabul etme kisiti bu guzellige golge dusuruyor. Uzaktan baglanan birinin sisteme girebilmesi icin o anki yerel kullanicinin cikmasi gerekiyor. Ya da sistemi ayni anda tek kullanici aktif olarak kullaniyor diyebiliriz.

Bir Windows XP makineyi birden fazla kullanici “eszamanli” kullanmak isterse bu yasaklamayi asmak gerekiyor .

Bunun icin internette bulabileceginiz cesitli cozum onerileri var, benim kullandigim Sala Terminal server patch oldukca basit bir sekilde Windows XP Pro SP2’li makinenizi coklu uzaktan erisim moduna gecirebiliyor.

http://sala.pri.ee/Termiserv_XPSP2_i386_1.0.exe (Yeniden baslatma gerektiriyor)

Not: Bu yontemin ek lisans gerektirip gerektirmedigini bilmiyorum, sanirim ek kullanici lisansi almaniz gerekebilir. Uyarmadi demeyin:D

This entry was posted in Windows Security. Bookmark the permalink.

2 Responses to Windows XP Coklu RDP(Uzak masaustu) Kullanimi

  1. leonq says:

    nasil kullanılacagi hakkında bilgi vermemissin
    bu service kuruldu ise baglanti ayarlarini ve kullanıcı permission lari ile ilgili bir ayar yapmak gerekmiyormu

  2. Merhaba.

    Yukarıdaki EXE nin tam olarak ne yaptığını bilemiyorum ama ek kullanıcı lisansından ziyade yasal olmayan bir durum olabilir.

    Şöyleki;

    Windows XP Pro için Remote Desktop Connection bağlantı limiti 1 dir. Remote Desktop Connection ile bağlanıldığı zaman konsol oturumu kilitlenir. Bu tasarımsal bir durumdur.

    Ancak RDP dll lerinin editlenmesi veya bir takım exe ler yardımıyla yapılan düzenlemeler ile bu sınırın arttırılması, lisanssız kullanım gibi sonuçlar doğurur. Windows XP üzerinde yapılan bu tip dll editleme işlemleri yani mimariyi değiştirecek her türlü düzenleme yasal değildir.

    Ancak şöyle bir durumda var; Winconnect gibi yazılımlar, windows xp için 20 veya üzeri eş zamanlı Remote Desktop Connection yapılmasını sağlar. Bu işi yaparken kendi servislerini çalıştırırlar ve Windowsun ilgili hizmetlerini veya dll lerini bozmazlar. Böylece yasallık açısından risk oluşmaz. (Tabi bunlar profesyonel ve ücretli yazılımlardır.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 1 =