Free Proxyleri Engelleme

Son zamanlarda mahkeme karari ile youtube, google groups vs gibi populer sitelerin yasaklanmasi internet kullanicilarini alternatif arayislara itti. Yasagi asma yontemi onceleri DNS sunucu degistirme ile yapiliyordu, sonralari TIB’in yasaklanan sitelerin ip adresi/bloguna erisimleri engellemesi sonucu http proxylere kaydi(Buradan da yasaklamanin Internetin dogasina aykiri oldugunu bir kere daha goruyoruz ).

Http proxyler bildigimiz klasik proxy anlayisinin biraz disinda. Browserdan herhangi bir ayar yapmaya gerek kalmadan site icinden kullanilabiliyor. Http content filterlara takilmamak icin cogu proxy SSL destegi de veriyor. Boylece bu tip proxylerin kullanilmasini engellemenin tek(?) yolu olarak domain ismine gore yasaklama(yeni cikan https content filterlari saymiyorum)secenegi oluyor.

Internette yaptigim kisa bir arastirma sonrasi domain isimlerinin de artik takip edilemez derece de arttigini gordum. Kisa bir arastirma ile saglikli bir sekilde calisan 50000 den fazla http/https proxy sitesine ulastigimi soyleyebilirim.

Arastirmayi biraz daha uzatirsam bu sayinin yuzbinleri asacagina eminim.

Eger siz de Websense vs gibi ticari yazilimlar kullanmiyorsaniz asagidaki siteleri duzenli takip ederek bu tip proxylerin kullanilmasini engelleyebilirsiniz. %100 bir engelleme saglamasa da kullanici profilinizin cesitliligine gore %90 ustu bir koruma saglanabilir. Geriye kalan %10luk kisim icin de http/https erisim loglarinizi inceleyerek proxy olabilecek adresleri eklersiniz.

http://proxy.org/cgi_proxies.shtml

http://www.freecgiproxylist.com/FreeProxies.html

http://www.freeproxy.ru/en/free_proxy/cgi-proxy.htm

http://freeproxies.org/list.htm

This entry was posted in Content Filtering, Misc, Network Security. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + two =