TrueCrytp ile USB diskleri sifreleme

usbb.jpgUSB disklerdeki boyut artisi(4, 8GBlik diskler kullanilmaya baslandi) bu tip disklerin kullanim amacini da degistirmeye basladi. Eskiden sadece ufak tefek programlari, belgeleri tasimak icin kullanirken bugun artik ev/is/laptop sistemimizin bir kopyasini tasimaya basladik. Ben de artik kocaman usb disk tasimak yerine tum ihtiyac duyabilecegim sistemleri(isletim sistemi, belge, program vs)koyabilecegim olcude bir usb disk aldim.

Almasina aldim, tum ihtiyac duydugum paketleri de icine ekledim ama icim huzursuz zira bu diski bazenbaskalari ile paylasiyoruz, bazen elimizde olmadan birileri tarafindan aliniyor vs. Kisacasi icine koydugum verilerin onemi o diski korumak zorunda birakiyor.

Eskiden Truecrypt kullanirdim bu isler icin ama onda da her bilgisayarda Truecrypt yuklu olmasi gerekiyordu. usb diskin icine kurulum exesini atmak bir yontem ama her seferinde kur kaldir islemleri rahatsiz etmeye baslayinca alternatiflerini kurcalamaya basladim(Bir iki alternatifde hatri sayilir veri kaybettim:)). FM’den Kivilcim ile sohbet ederken Trucrypt Explorer gibi birseyden bahsetmisti, ben de tekrar eski dost Truecrpt’in sitesine ugradim ki evlere senlik… Tum istedigim ozellikler eklenmis:).

trcrypt.png

Traveller Disk setup ile usb diskinizde sadece Truecrypt’in exe  ve sistem dosyalarinin barinabilecegi kucuk bir alan ayiriyorsunuz ve bu menuyu kullandiginizda gidip diskin bos kismina o dosyalari yerlestiriyor. Eger autorun kullanmak istiyorsaniz( diskiniz takildiginda otomatik Truecrypt calisarak sizden parolayi istiyor ) isletim sisteminizde b secenegin aktif olmasi yeterli. Bundan sonraki islem usb disk uzerinde istediginiz buyuklukte sifreli bir alan olusturup kullanmak. Boylece usb diskinizin tamami sifreli olacak ve her taktiginiz bilgisayarda Truecrypt kurma zorunlulugu olmayacak.

This entry was posted in Privacy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 3 =