İstSec ’11 Bitti…

Son üç aydır her gün gündemimizi meşgul eden İstSec konferansı arkasında 2 ciddi hasta 7 yorgun gönüllü ve 375 mutlu sima bırakarak bitti.

3-4 Haziran Cuma-Cumartesi günleri Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde beklentimizin altında bir katılıma gerçekleştirdiğimiz İstSec’e ait sunum, fotoğraf ve değerlendirmeleri önümüzdeki haftadan itibaren bloglardan okuyabilirsiniz.

Şimdilik sadece son güne kadar geleceğim diye söz verip(ısrarla son gün katıl(a)mayacaksanız iptal maili gönderin diye ısrar etmemize rağmen) gelmeyen arkadaşlara helal olsun diyorum. Kendisine saygısı olmayan kişiler yüzünden bundan sonraki etkinliklerde daha farklı politika izlememiz gerekecek.

This entry was posted in Activity and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to İstSec ’11 Bitti…

  1. zapatov says:

    Anonymous grubunun irc kanalında bulunan kişilerin IPlerinin Türkiye’den bir grubun toplayıp BTK’ya iletmesi ve BTK’nın ip adreslerinden telefon numaralarına ulaşıp, bu kişilerin aranarak uyarılması konusunda bir yorumunuz varmı?

  2. Huzeyfe ONAL says:

    Resmi ağızdan böyle bir bilgi duymadım ben.

  3. zapatov says:

    Ben birinci ağızdan ve farklı kişilerden aldığım bilgiler sonucunda evleri aranan kişiler olduğunu biliyorum.

    Merak ettiğim şey ise bunun ircde bulunan kişilerin IPleri ile servera saldıran Ipler eşleştirildikten sonra mı yapıldığı? Çünkü bir grubun devletin bir kurumuna ilettiği resmi olmayan bir IP listesi ile devletin kurumu iş yapamaz yapmamalı ki siz bilginiz olmadığını söylüyosunuz. Ben bundan herhangi bir IP eşleştirmesi gibi çalışma yapılmadığını anlıyorum. Bir irc kanalında bulunmanın hukiki yaptırımı olabilir mi ki Tib bazı kişileri telefonla arayarak uyarıda bulunabiliyor.

    Bu olayın iç yüzünü merak ediyorum doğrusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =