Ulusal Siber Tehdit Araştırma ve Mücadele Merkezi (USTAMM)

Uzun zamandır peşinde koştuğumuz projenin nihayet sponsorlarını denk getirerek kurulumuna başlıyoruz. Bu aşamaya gelene kadar yaklaşık iki yıl geçti.

Projenin adı USTAMM(Ulusal Siber Tehdit Araştırma ve Mücadele Merkezi). Amacı Türkiye için siber dünyada ortaya çıkan tehditlerin merkezi olarak takip edilmesi, gerektiğinde CERT görevi yaparak bilgilendirme yapması ve normal zamanlarda siber güvenlik meraklılarının gelerek (üye olanlar için) siber tehditlerin sebep ve sonuçlarını uygulamalı olarak izleyebilecekleri, deneyebilecekleri aktif bir merkez olmak.

Yaşadığımız olaylar gösteriyor ki her geçen gün siber tehditler ciddi oranda büyüyor ve siber suç şebekeleri ve bu konudan nemalananlar artık profesyonel olarak bu işe eğilmeye başladı. Siber tehditlerle mücadele etmenin birincil koşulu bu konuda sağlam bilgiye sahip mühendisler, operatörler yetiştirmek ve insanları devamlı bu konularda bilinçlendirmek.

Bilinçlendirmenin birden fazla yolu var, en basit ve sık tercih edilen yöntemi kişileri söz ve örnek olaylar üzerinden korkutmak! Biz burada bir adım öteye geçerek bilinçlendirmeyi gerçek riski göstererek yapmayı planlıyoruz. Tabi bunu yaparken de T.C kanunlarına aykırı herhangi bir davranış veya işlem yapmayacağız.

Detaylarını yine süreç tamamlandığında buradan ve çeşitli merkezlerden duyuracağız. Umarım Türkiye için uzun vadede oldukça faydalı bir merkez/proje olacaktır. Merkez herkesin katkısı ve kullanımına açık olacaktır.

This entry was posted in Activity and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Ulusal Siber Tehdit Araştırma ve Mücadele Merkezi (USTAMM)

  1. Harun says:

    Müthiş bir proje. Huzeyfe Bey sizi uzun zamandır takip ediyorum, gerçekten çok kaliteli işler yapıyorsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 3 =