NetSec Ankara Buluşması Sunumları

Güneşli bir Pazar günü Ankara’nın merkezinde 40-50 kişi biraraya geldik ve güzel bir gün geçirdik. Buluşmayı düzenleme aşamasında Ankara’yı iyi tanıyan bir dostum “Ankara’da hafta sonu hem de PAzar günü yapılacak bir buluşmaya kimse gelmez” dese de ben Ankara’nın bu tip bilgi içeren etkinliklere diğer illerden daha fazla önem vereceğini, vermesi gerektiğini düşündüğüm için “olsun 10 kişi de olsak bize yeter, oturur konuşur, tartışır, tanışırız dedim”.

Etkinliğe olan katılıma bakınca yanılmadığımı düşünüyorum. Sonbaharın ortasında güneşli bir Pazar günü insanların çoğu ailesini, işlerini bırakarak etkinliğe katılım sağladı. Kayıtlarda 60 kişi gözüken katılımcı sayısının da neredeyse tamamı etkinlik ortamına uğradı. Gelemeyenlerin de mutlaka ciddi bir nedeni olduğunu düşünüyorum. Zaten EMO tarafından bize verilen salon da tam 50 kişilikti. Etkinliğin ortalarına doğru salonun tamamı dolmuş durumdaydı.

İlk olarak ben (Huzeyfe ÖNAL) NetSec konusunda kısa bir tanıtım/konuşma yaptım. NetSec’in neden kurulduğunu, amaçlarını, bundan sonra neler yapmayı düşündüğümüzü katılımcılarla paylaştım. Etkinliğin tarihinin özel bir anlamı da NetSec topluluğunun birinci yıl dönümüne senk gelmesiydi. NetSec ilk olarak 2005yılında Ankara’da temelleri atılmış bir e-posta listesiydi. Gün geçtikce artan üye sayısını daha iyi değerlendirebilmek amacıyla 2009’da NetSec topluluğu kuruldu. Benim ve ekip arkadaşlarımın yoğunluğu sebebiyle sosyal hayatta pek aktif olamadık. Simdi bu tembelligi yenmek icin çalışmalara başladık, arkası gelecektir.

NetSec sunumunun arkasından Sponsorumuz Labris Teknoloji tarafından ısmarlanan leziz pizzaları havayı da fırsat bilerek EMO’nun terasında midelere indirdik. Pizza partisinin ardından biraz gecikmeli olarak “Penetrasyon testlerinde açık kaynak araç kullanımı” konulu sunuma başladık. Sunum içeriği 2-3 saate sığacak şekilde hazırlandığından araçlar üzerinde çok durmadan yöntemler üzerinde daha çok durup geri kalanını sunum dosyasından okunacak şekilde ilerledim.

Sunumun ardından BGA ekibi tarafından hazırlanan mandalina partisi bizi bekliyordu. Taze mandalinaları yerken bir yandan da sektördeki arkadaşlarla muhabbet etmeye başladık. İki bilgisayarcı, ötesinde iki güvenlikci biraraya geldiğinde zaten çok fazla konuşacka konu olmuyor. Hemen gündemdeki güvenlik olaylarını eleştirmeye, tartışmaya başlıyoruz:).

Verilen aradan sonra sponsorumuz Labris Teknoloji’nin 5651 sayılı kanun gereksinimlerinden biri olan sayısal zaman damgasının teknik yönünü irdeleyen sunumu başladı. Sunumun ardından vedalaşarak Ankara kalesine güneşin batışını izlemeye doğru yola çıktık… Yolda güneş battı ve akşam oldu:)

Benim için oldukca hareketli ve neşeli bir gün oldu. Sadece Ankara’dan değil Türkiye’nin değişik illerinden arkadaşların da katılımının olması önemliydi. Ankara’nın bu tip “samimi” ve “teknik” etkinliklere diğer illerden daha çok ihtiyacı var.

Sunumlara aşağıdaki adreslerden erişebilirsiniz.
http://www.bga.com.tr/calismalar/pentest.pdf

“5651 ve Diğer Yerel Mevzuat Kapsamında Zaman Damgası”

This entry was posted in Activity. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − three =