Online CTF Çözümleri

30 Aralık 2009’da hackme.lifeoverip.net adresinden duyurduğumuz Capture The Flag oyununun çözümleri yayınlandı. Detaylarını okumak isteyenler http://blog.lifeoverip.net/docs/online_ctf.pdf adresinden çözüm dosyasını edinebilir.

Oldukça yorucu olmasına rağmen zevkli bir yarışma(oyun) geçirdik, katılan ekiplerden bazılarının gerçekten “ekip” olması ve adımları çok hızlı geçmesi sonucu aslında tam verim alamadık, belki daha fazla adımlı ve esnek bir yarışma yapmak daha faydalı olacaktır. Yarışmayı oyun olarak görüp katılan tüm ekiplere teşekkür ederim. Bu tip yarışmaların sayısı ve kalitesi arttıkça bilgi güvenliğine verilen önem de artacaktır ve bilgi güvenliği konularının kavranması daha da kolaylaşacaktır diye düşünüyorum.

Çözüm dosyasında yazanlara eklemek isteyenler olursa bana [email protected] adresinden ulaşabilir ve istenilen eklemeleri gerçekleştirebilir.

This entry was posted in Activity, Hacking Stories and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Online CTF Çözümleri

  1. Serdar Kurt says:

    Bu ctf yi foundstone’un hackme serisi falan gibi live cd hale getirmeyi düşünüyormusunuz? Güzel bir çalışma olabilir..

  2. zapatov says:

    0day permler için mi

  3. Huzeyfe ONAL says:

    @Zapatov: Yok Apache ile ilgili.

  4. Huzeyfe ONAL says:

    @Serdar: biraz daha bu konuda tecrube kazandiktan sonra olabilir ama ben tek basima yetisemem, birileri yaparim derse yardimci olurum.

  5. a says:

    Huzeyfe abi bir yarişma daha istiyoruz. 🙂 Gerçekten çok eğlenceliydi bende ikinci adimda takıldım. Bu yazi hatalarımı görmem için çok iyi oldu ayrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + eighteen =