Bankalara Yönelik Sızma Testi Eğitimi [BGA & ISACA-Istanbul]

4 Mayıs Cumartesi günü BGA & ISACA-İstabul Chapter işbirliğiyle düzenlenecek BDDK kapsamlı sızma testi çalıştayında bir günlük eğitim vereceğim. İlgilenen arkadaşlar aşağıdaki duyuru metninden ilgililere ulaşıp kayıt olabilirler.

BGA& ISACA-Istanbul Chapter iş birliğiyle 4 Mayıs 2013 Cumartesi günü Deloitte firmasının ev sahipliğinde bir günlük BDDK Sızma Testleri Eğitimi düzenlenecektir. Eğitim sadece ISACA Istanbul Chapter üyeleri için düzenlenmiş olup ücretsizdir. Katılımcı sayısı 35 kişi ile sınırlandırılmış olup kayıt önceliği esas alınacaktır.

Bankalardaki bilgi güvenliği seviyesinin arttırılması amacıyla  BDDK tarafından yayınlanan “Bilgi Sistemlerine İlişkin Sızma Testleri” konulu genelgeye göre Türkiye’de faaliyet gösteren tüm bankalar yılda en az bir kere sızma testleri gerçekleştirmek durumundadır.


Gerçekleştirilecek olan eğitim kapsamında BDDK tarafından yayınlanan genelgede bahsedilen konu başlıklarını içerecek şekilde bir banka senaryosu üzerinden sızma testlerinde nelere dikkat edilmeli, hangi standartlar ve araçların kullanımı tercih edilmeli, sızma testlerinin diğer testlerden farkları ve sertifikasyon konularına  değinilecektir. Eğitime katılanlar isterlerse kendi dizüstü sistemleriyle uygulamalara eşlik edebileceklerdir.

Eğitim bankalarda çalışan ve BDDK tarafından yaptırılması zorunlu tutulan sızma testi çalışmalarının takibini yürütecek teftiş ekiplerine yönelik hazırlanmıştır.

Eğitmen: Huzeyfe ÖNAL
Eğitim içeriği aşağıdaki gibidir:

a)İletişim Altyapısı ve Aktif Cihazlar

b)DNS Servisleri

c)Etki Alanı ve Kullanıcı Bilgisayarları

ç)E-posta Servisleri

d)Veritabanı Sistemleri

e)Web Uygulamaları

f)Mobil Uygulama lar

g)Kablosuz Ağ Sistemleri

ğ)ATM Sistemleri

h)Dağıtık Servis Dışı Bırakma Testleri

i)Sosyal Mühendislik Testleri

Eğitim Tarih ve Saati: 04 Mayıs 2013, Cumartesi, 09:30-17:00

Eğitim yeri:   Deloitte, Sun Plaza, Maslak

Adres:  Sun Plaza, Maslak Mah. Bilim Sok. No:5 Maslak, İstanbul

Kayıt: Kayıt için [email protected] adresine mail göndermeniz yeterlidir. Katılımcı sayısı 35 kişi ile sınırlandırılmış olup kayıt önceliği esas alınacaktır

Kaynak: http://www.isaca-istanbul.org/duyurular/sizma-testleri-egitimi.html

This entry was posted in Activity. Bookmark the permalink.

1 Response to Bankalara Yönelik Sızma Testi Eğitimi [BGA & ISACA-Istanbul]

  1. yt says:

    bu eğitimle ilgili herhangi bir sunum dosyası yayınlayacak mısınız ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 3 =