Siber Güvenlik Yaz Kampı 2013’ün Ardından…

siber_kamp2013

TÜBİTAK-BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü ve Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ işbirliğiyle üniversite öğrencilerine yönelik Siber Güvenlik Yaz Kampı’nın üçüncüsü bu yıl 29 Haziran – 5 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlendi. Katılımcıların konaklama, yeme-içme ve eğitim giderlerinin düzenleyiciler tarafından karşılandığı kampta bir hafta süre ile The Green Park Pendik tesisinde konaklayan katılımcılar unutulmaz bir hafta geçirdi.

Siber Güvenlik Yaz Kampı boyunca 40’ı teknik bilimler ve 10’u sosyal bilimler öğrencisi olmak üzere 50 öğrenciye 1 hafta süre ile eğitimler verildi. Eğitimlerin sonunda öğrencilerin takım çalışması yeteneklerinin güçlendirilmesi ve kamp sırasında edindikleri bilgilerin pekiştirilmesi amacıyla ödüllü yarışmalar düzenlendi. Teknik bilimler öğrencilerinin katıldığı “Capture The Flag” adı verilen yarışmada 8 takıma ayrılan öğrenciler kıyasıya bir rekabete girerek kendilerine verilen sistemleri en kısa sürede ele geçirmeye çalıştılar. Sosyal bilimler öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada ise 4 gruba ayrılan katılımcılar kendilerine verilen konu hakkında 45’er dakikalık sunumlar yaparak juriden en yüksek puanı almaya çalıştılar.
Eğitimlerin yanı sıra, kamp katılımcıları bilgi güvenliği alanında deneyim sahibi akademisyenler, kamu kurumu ve özel sektör yöneticileri ile bir araya gelerek ve siber dünyadaki tehditler, alınması gereken önlemler ve bu alandaki kariyer fırsatları konusunda bilgi sahibi oldular.
Üniversite öğrencilerinin bilişim güvenliği konusundaki bilgi birikiminin artırılarak ülkemizin ve sektörün ihtyaç duyduğu yetişmiş iş gücü ihtiyacının karşılanmasına yönelik düzenlenen Siber Güvenlik Yaz Kampı’nın, önümüzdeki yıllarda daha da geniş bir kitle ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
Siber Güvenlik Yaz Kampı 2013′ e ait resimler için albümümüzü ziyaret edebilirsiniz.
This entry was posted in Misc. Bookmark the permalink.

1 Response to Siber Güvenlik Yaz Kampı 2013’ün Ardından…

  1. Bilgi için teşekkür ederiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 2 =