KamuSec – Kamu Siber Güvenlik Platformu

KamuSec, günümüz dünyasının en önemli sorunlarından biri haline gelmiş siber güvenlik konusunda  kamu kurum ve kuruluşlarına  proaktif güvenlik bilinci sağlama amaçlı kurulmuş  ve sadece kamu çalışanlarına özel “bağımsız”  aktif bilgi paylaşım platformudur.

 

KamuSec Aktiviteleri:

KamuSec, hem siber dünya hem de gerçek dünyada aktif bir topluluk olup düzenli olarak üyelerine her ay en az bir toplantı (gündeme özel) gerçekleştirmektedir. Toplantı haricinde sadece üyelere özel ve dışa kapalı bilgi paylaşım ve duyuru amaçlı kullanılacak e-posta listesine sahiptir.

Ek olarak KamuSec platformu, kamu sistemlerinde bulunan ve genele açık/gizli yayınlanan güvenlik zafiyetleri için tüm kamuya ulaşılacak merkezi bir araç görevini icra etmektedir(CERT-TR).

 

Kamusec Toplantıları:

Her ay Ankara ve İstanbul’da sponsor kamu kurumu bünyesinde 20-25 kişilik özel  toplantılar düzenlenecektir. Yılda iki kere de tüm üyelerin katılabileceği geniş kapsamlı siber güvenlik etkinliği düzenlenmesi planlanmaktadır.

İlk KamuSec toplantısı Mart ayında Ankara’da “Bilim, Sanayi  ve Teknoloji Bakanlığı” sponsorluğunda  gerçekleştirilecektir.

 

Üyelik:

  • KamuSec üyeliği sadece kamuda çalışan bilgi/bilişim güvenliği birim çalışanları ve IT yöneticilerine açıktır.
  • Üyeler sadece kurumsal e-posta adresleri ve açık kimlik bilgileriyle üye olabilmektedir.
  • KamuSec’e üyelik sadece referansla yapılmaktadır.
  • Kamu haricinde bağımsız bilgi güvenliği danışmanları da listeye üye olabilir.

 

Sponsorluk:

KamuSec etkinliklerine(toplantı, eğitim, workshop) sponsor olmak için lütfen [email protected] adresine konuyla ilgili e-posta gönderiniz.

*KamuSec, herhangi bir firma, dernek ya kuruma bağlı değildir.

This entry was posted in Activity and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − twelve =