Yılın En Yoğun Haftası ve Yeni Gelişmeler…

Açıklama

—-

Tam zamanlı BGA çalışanı olduktan sonra bu bloga üvey evlat muamelesi yaptığımın farkındayım ama blogun kurulma amacı teknik bilgi vermek olduğu için işin geri kalan kısmı ile ilgili birşeyler yazmamaya çalışıyorum. Teknik kısmını da vakit buldukca BGA Blog(http://blog.bga.com.tr ) karalamalar yapıyorum, ekibin geri kalan kısmı zaten fazlasıyla Bga Blog’u doldurduğu için eksikliğim de hissedilmiyor.

———-

Geçtiğimiz hafta  (Şubat sonu   Mart başı)BGA(Bilgi Güvenliği AKADEMİSİ)’nin en yoğun haftalarından biriydi. Üç farklı şehirde toplamda dört eğitim üç etkinlik kelimenin tam manasıyla pestilimiz çıktı… Bir hafta (on gün) sonunda bir günlük sağlam bir dinlenme ile tekrar aynı   yoğunluğa hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun temel nedeni ekip olarak sadece sevdiğimiz ve uzmanlık alanımıza giren işleri yapıyor olmamız.  Ekip olarak motivasyonumuzu üst seviyede tutan en önemli şey “patates satıcılarından” [1] farklı olmamız.

Turkcell’den BGA’ya geçerken daha rahat çalışma ve 8-5 mesaisinden kurtulma amacı güdüyordum ama davulun sesi yakından hiç uzaktakine benzemiyor. İnsan kendi işini yaparken çok daha fazla yoruluyor, daha fazla çalışmak istemese de çevresel etkenler daha fazla daha fazla çok daha fazla çalışması için normalin üstünde motivasyon sağlıyor.

Askerde iken insanın yapabileceklerinin sınırı olmadığını [mutlak bir sınır vardır] sadece çevremiz, aldığımız eğitim ve düşüncelerimizin bizi sınırladığını düşünürdüm. Şimdi görüyorum ki askere gitmeye gerek yok BGA’da bir iki ay çalışan herkes sınırlarının üst limitlerini görebilir:)

Bu ay başka bir rekora daha imza atacağız (kendi çapımızda) İki farklı ülkede daha BGA’nın ofisi olacak . Bunlardan biri uzun süredir uğraştığımız ve zor da olsa olumlu sonuçlandırdığımız Kazakistan, diğeri de kardeş ülke Azerbaycan. Bir ayağım Ankara’da diğer ayağım Bakü ve Almaty, Astana’da olacak gibi.

Yine Türkiye ve diğer ülkelerdeki ofislerimizde eğitim ve danışmanlık işinin bir adım gerisi -ötesi değil- ürün desteği için BGAPro adıyla yeni bir şirket kuruyoruz. Bu şirket BGA ile göbek bağı olan fakat tamamen ayrı işleyen bir yapıda olacak. Detayları yakında yine buradan duyuracağım.

Teknik kökenden gelme biri  olarak bu kadar yoğunlukta  güvenlik dünyasından uzak kalmamak için hiç sevmesem de, kullanamasam da yeni nesil elektronik oyuncaklara ben de bulaştım. Ama tek yaptığım iş kitap okumak, güvenlikle ilgili videoları izlemek  ve not almak.

Bir diğer yaptığım iş evdeki televizyonu kaldırmak -evet geriye doğru gidiyorum- ve internet üzerinde dikkatimi dağıtabilecek her tür yeni nesil oyuncak siteden uzak durmaya çalışmak.

Umarım ekip olarak kısa sürede normal insan yaşantısına dönebiliriz.

—————

[1] patates satıcısı kavramı için blog.lifeoverip.net’de arama yapabilirsiniz.

This entry was posted in Activity. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =