ISTSEC-CTF Yarışması Sonuçları

Daha önce buradan duyurduğumuz iPad hediyeli Capture The Flag Ethical Hacking yarışması sonuçlandı. Yarışmaya toplamda 650 kişi katıldı, bunlardan 20 civarı ilk adımı geçmeyi başararak (ki ilk adımı geçmek biraz zordu)yarışmanın diğer adımlarına devam edebildi.

Yarışmanın birincisi Sabancı-Sakarya universitesinden katılan Gameoverip grubu oldu. Grubun yarışmada gösterdiği performans hakikaten göz doldurucuydu, kendilerini haddim olmayarak tekrar tebrik ediyorum. Yarışma süresince hiç aklımıza gelmeyen yol ve yöntemlerin denenmiş olması yarışmaya katılanlar kadar düzenleyicilerin de bilgi ve tecrübesine katkı sağladığının en önemli göstergesi oldu.

CTF’leri hazırlarken amacımız sadece bir alana yönelip, insanları zorlayacak bulmacalar değil. Bilişim güvenliğinin bir çok alanını kapsayan ve gerçek hayatta tecrübe ettiğimiz hataları CTF’e uyarlamak ve katılan herkesin zevk alarak yarışması ve sonucunda birşeyler öğrenmesi, paylaşmasıdır. Yoksa adına bakarak “adam hackerlari yarıştırıyor” gibi bir düşünce ne niyetimizde var ne de böyle bir şey haddimizedir.

 

Yavaş yavaş yarışmanın adımlarını BGA BLOG ( http://blog.bga.com.tr ) üzerinden yayınlayacağız.

 

Yarışmanın son günü NTV ekibi çekim için gelmişti, buradan NTV’nin CTF ekibi ile yaptığı röportaja ulaşabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=RRibXAHsn4E

This entry was posted in Misc and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =