FunnySearch: Bölüm-4

1)Beyaz şapkalı hacker/beyaz hacker/beyaz şapkalı hacker eğitimi
Beyaz hacker diye bir kavram yok, beyaz şapkalı hacker var. Kimdir nedir diye sorarsanız burdan alalım (http://www.bga.com.tr/?p=1850)
2)penetrasyon testi
Güvenlik camiasının hackerları(beyaz şapkalılar)ın para ile yaptığı güvenlik testleri. Gerek hayattaki hacking’den fersah fersah uzak olup şirket yöneticilerinin kendilerini iyi hissetmeleri için yılda birkaç defa tanıdık birilerine yaptırdığı iş. 5 yıl arka arkaya yaptırıp sonra basit bir açıktan gol yemek de var işin sonunda:)
Pentest konusundaki Türkçe en doyurucu içerik için http://www.bga.com.tr/calismalar/pentest.pdf adresindeki sunumu inceleyebilirsiniz. Bir de lifeoverip.net’de 10 soruda pentest diye aratıp okuyabilirsiniz.
3)netsec
Ailemizin bilgi güvenliği paylaşım mekanı. http://www.lifeoverip.net/netsec-listesi adresinden detay bilgi alarak ücretsiz üye olabilirsiniz.
Aynı zamanda Türkiye’nin ilk ürün bağımsız bilgi güvenliği bültenini çıkartıyorlar(http://www.lifeoverip.net/newsletter), helal olsun ne diyeyim:)
4)fortiguard aşmak 2010
v2010 çıkmadı henüz:). Bir iki yerde gördüm sanki Ultrasurf’ün yeni sürümü duvardan atlayabiliyordu.
5)Güvenlik duvarı nasıl aşılır
Önce duvar boyunda zıplarsınız üzerinde cam vs gibi engel yoksa elle, cam vs gibi engel varsa uzun atlama eğitimlerimize gelerek duvardan atlama konusunda uzman olabilirsiniz. Aradığınız sanal güvenlik duvarları ise burdan buyurun: Güvenlik Sistemlerini Atlatma: www.bga.com.tr/calismalar/bypasssecurity.pdf
6)ultrasurf çalışmıyor
Neden acaba? Sizin admin lifeoverip.net’i takip edip engellemiş olmasın? Ya da NTLM proxy kullanıyorsunuzdur blog.lifeoverip.net’deki  cntlm+openvpn yazısını inceleyip çözüm bulabilirsiniz.
7)hping huzeyfe
Bu fani dünyada yanyana koyduğunuzda en fazla yakışan iki kelime, benim de en sık kullandığım, en  en sevdiğim yazılım. Neden mi? Bu yazılımı kullanarak 50.000$ kazandığımı söylemiş miydim:)
8)Kendimi nasıl geliştirebilirim
Fiziki olarak nasıl geliştirilir konunun uzmanı olmadığım için öneri veremem ama bilgi güvenliği konusunda kariyer yapmak için NetSec güvenlik bültenini takip edin(http://www.lifeoverip.net/newsletter)
BGA‘ya üye olun bol bol okuyun. Deneyin, yanılın, tekrar deneyim. Konferanslara katılın, sektörün ileri gelenleri ile tanışın, muhabbet edin, sonra bir bakmışsınız ki guru olmuşsunuz… Olmasanız da o havalı güvenlikcilerin yanından çıktıktan sonra kendinizi öyle hissedersiniz, fazla takılmayın akşam eve gelip aynaya bakınca hepsi geçer.
9)Cissp
Çok sordunuz biz de eğitimini açtık. Burdan buyrun: http://www.bga.com.tr/?p=1974
Yok benim o kadar param yok, çalışarak alırım(?) diyorsanız buraya(http://www.bga.com.tr/calismalar/cissp-topten.pdf) ve buraya alalım(http://blog.lifeoverip.net/cissp-listesi/).  Mühim bir sertifikadır kendileri. Her ne kadar uygulamalı olmadığı için çok tasvip etmesem de güvenlik dünyasında çok geçerli olduğu için mecburen saygı duyuyoruz:)
10)pfsense
Bugün eğitimi bitiyor, kontenjan da sınırından fazlasına çıktı. Artık Aralık ayını bekleyeceksiniz..
This entry was posted in FunnySearch, Misc and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × two =