Bilişim suçlarında e-posta inceleme

Günümüz bilişim suçlarının en önemli bileşenlerden biri şüphesiz  e-posta. Şöyle bir geçmişimizi yoklarsak e-posta üzerinden bir sürü suç işlendiğini hatırlarız. Kimliği belirsiz ihbarlar, e-posta kullanarak bazı firmaları, fikirleri töhmet altında bırakma, e-posta kullanarak kişiler hakkında rencide edici bilgiler yayma vs..

İçerisinde e-postanın geçtiği her suç bizim medyada da yankı buluyor ve nereden, kime danışıyorlarsa teknik olarak değerlendirildiğinde %100 yanlış haberler yazıyorlar. En son yine sahte bir mail adresiyle yapılan bomba yüklü kamyon ihbarı meşgul etti gündemimizi… Bu haberde de yine tüm büyük  medya kuruluşları okuyucularına “yanlış/eksik” haber verdi. Sanırım bu konuda medyaya danışmanlık yapan arkadaşlar sağdan soldan edindiği ezber bilgileri yıllardır sayıklamaya devam ediyor. Bir aralar ciddi olarak nitelendirdiğim bir köşe yazarı şunu yazmıştı da şok olmuştum:”yan yana iki bilgisayar arasına gönderilen mailler bile Amerika’daki 13 tane sunucu üzerinden geçiyor …”. Eğer tüm yazdıkları bilgiler bilişim konularındaki gibiyse vay halimize…

Daha önce bu konuda detaylı bir yazı hazırlamıştım ama gelen yorumlara göre yazının dili fazla teknik kaçtığını anladım. Şimdi daha yalın bir dille konuya son noktayı koyacak bir döküman(kitapçık desek daha doğru olur) üzerinde çalışıyorum. Çalışma biterse(sağlam motivasyon lazım:) yine buralardan duyururum.

This entry was posted in System Security and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 7 =