Kitap Okumaları – UNIX and Linux Forensic Analysis DVD Toolkit

Uzuun süre önce buralarda aylık olarak kitap değerlendirmeleri yer alırdı. Eğitimlerde başımı kaldıramadığım için pek fazla kitap okuma şansım olmuyor. Biraz da artık teknik kitaplardan ilgi alanlarıma yönelik yeni birşeyler öğrenemediğimden okumuyorum. Kitaplar yerine daha güncel olan kaliteli bloglardan faydalanıyorum.

Geçen seneden kalmış bir kitap analizi:UNIX and Linux Forensic Analysis DVD Toolkit

Bazı kitapları adına kanarak , hiç araştırma yapmadan okurum. “UNIX and Linux Forensic Analysis DVD Toolkit” kitabi da bunlardan biri oldu. Çok uzun süre(?) önce okumama rağmen  yorumlayacak birşey bulamadığım için yazamadım. 

Üzerini çizdiğim ve kimseye tavsiye edemeyeceğim kitaplar listesinde yerini aldı.  Hayalim, Linux ve UNIX sistemler uzerinde forensic analiz konularının işlenmiş olmasıydı. Yani Linux ortamında ne nerdedir, hangi dosya dizinler ne tip bilgi verebilir, hangi komutlar nerede kullanılır gibi bilgiler ararken akalı alakasız konularla içeriği doldurulmuş bir kitapla karşı karşıya kaldım.

Yine de sadece Windows üzerinde forensic analiz  ile ugrasmis kisiler icin ilginc olabilir. Ama benim tavsiyem hic okunmamasi yonunde:)

Ek yorumlar ve kitapla ilgili detay bilgi için

This entry was posted in Reading Room and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kitap Okumaları – UNIX and Linux Forensic Analysis DVD Toolkit

  1. zapatov says:

    ahaha (:

  2. Arthas says:

    Linux ortamında ne nerdedir, hangi dosya dizinler ne tip bilgi verebilir, hangi komutlar nerede kullanılır gibi bilgilerin olduğu bir kitap öneriniz varmı ? Türkçe olması birinci tercih sebebidir, ikincisi ingilizce tabiki 🙂

    Teşekkürler.

  3. Huzeyfe ONAL says:

    Oreilly’nin Linux kitapları bu konuda iyidir. Herhangi bir Linux kitabı bu konuları icerir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + eleven =