SANS Forensics 508: Computer Forensic Investigations and Incident Response Eğitimi

2010 yılı SC Magazin ödülleri içinde “Best Professional Certification Program” kategorisinde finalist olan  SANS’ın “Computer Forensic Investigations and Incident Response” eğitimi Mentor formatında Nisan ayında Türkiye’de.

Adli bilişim temelleri ile başlayan eğitim, adli bilişim inceleme metodolojisinin detaylarının ele alındığı bölüm ile devam ediyor. Eğitimde ayrıca dosya sistemleri temelleri, canlı sistemlerde olay müdahalesi ve delil toplama, memory ve sabit disk imajlarının alınması ve analiz edilmesi, Windows medya analizi, network ve internet ortamında adli bilişim çalışmalarına değiniliyor. Hukuki açıdan adli bilişim çalışmalarının dünyadaki farklı ülkelerde ele alınış şekilleri ve farklı ülke kanunlarının incelendiği eğitimin son gününün ardından örnek olaylar üzerinde eğitim boyunca öğrenilen konuların uygulamasının gerçekleştirileceği bir “Forensics Challenge” yer alıyor.

3 Nisan 2010 tarihinde başlayacak eğitim 5 Haziran 2010 tarihinde bitecek ve Cumartesi günleri 10:00’da başlayacak. Eğitim Halil ÖZTÜRKCİ ve İbrahim SARUHAN tarafından verilecektir. Katılımcılara kurs kitapları ile birlikte Brian Carrier tarafından yazılan “File System Forensic Analysis” kitabı, SANS Investigative Forensic Toolkit (SIFT) Advanced, SATA/IDE  sabit disk sürücüleri için USB mini adaptör ve her katılımcıya özel lisanslanmış Helix3 Pro verilecektir.

Eğitime kayıt detayları ve kayıt için http://www.sans.org/mentor/details.php?nid=21604  adresine bakabilirsiniz.

This entry was posted in Misc and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − fifteen =