NetSec Listesi #501

netsec

~Üç yıl önce Linux şenliklerinde verdiğim güvenlik konulu sunuma katılanların sayısını görünce aklıma gelmişti: “Türkiye’de teknik olarak güvenlik üzerine neden bir liste yok” düşüncesi.  Sonrasında kısa sürede bu düşüncemi hayata geçirdim ve Netsec Ağ Güvenliği listesini kurdum. 

Amacım basitti: güvenlik konusunda ürün bağımsız tartışabileceğimiz bir ortam oluşturmak. İyimser bir bakış açısıyla bugün bu düşüncenin yavaş yavaş hayata geçtiğini görebiliyorum, daha alınacak çok yol olsa da.

Listenin en sevdiğim yönü Netsec benzeri teknik listelerde yaşanan çeşitli sataşmalar, kavgaların hiç yaşanmaması.

Geçtiğimiz gün listenin 500. üyesini kabul ettik.  Listeye üye olan 500, 750 ve 1000. numara arkadaşlara birer hediye verme düşüncem vardı. Bu düşünceyi gerçekleştirdim üzere 500. sıradan üye olan arkadaşımıza güvenlikeğitimleri.com’dan istediği bir eğitime ücretsiz katılma hakkı kazandı.

This entry was posted in Misc, Netsec, Training and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to NetSec Listesi #501

  1. Ali Korkmz says:

    Biz eski (belki ben cok eski degilim, gerci merak ettim kacinci oldugumu) uyeyiz diye bisi goremicekmiyiz, bizde istiyoz egitim bizene 🙂

  2. admin says:

    Güzel olurdu ama bununkaydını tutamadık. Birden fazla sunucu ve adres değiştirdiğimiz için malesef net birşey söyleyemeyecegim.

  3. Ali Korkmz says:

    Hmmm, ozaman ara ara ben bu listeye kayit olayim en iyisi, belki 750 yada 1000. uye olabilirim 🙂

  4. Listeye kayitlari inceleyen benim:). Bunu yedirmek icin bayagi kasmak lazim. Bir de 750i tutturmak icin iyi sans gerek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 1 =