Guvenlikegitimleri.com CVClub Çalışması

cvt Günümüz İş dünyasinda  en büyük sıkıntılardan biri doğru elemani dogru zamanda bulmak. Elaman bulma  için çesitli yöntemler deneniyor. En fazla karsilastigimiz yöntem InsanKaynaklari siteleri ve gazeteler ilanları. Firmanin seviyesine göre sadece internet ve gazete degil bu ise yönelmis insan kaynaklari firmalariyla da anlasilabiliyor.

Bir de son zamanlarda LinkedIn* gibi bagimsiz insan kaynagi siteleri devreye girmeye basladi.

 

Kisisel tecrübelerime göre iyi bir is Insan kaynaklari sitelerinden veya gazetelerden bulunamaz. Insan kaynaklari firmalari burada biraz daha yardimci olabiliyor ama en önemli is bulma kaynagi referans(eskiden tanidik, akraba vs idi)

Sağlam bir referans alınmış en iyi sertifikadan bile değerlidir.

Referans konusu iş meselesi güvenlik olunca daha önemli oluyor. Hep söylerim güvenlikçiler önce güvenilir olmali, sirketinizin en degerli kaynaklarina sinirsiz erisebilecek bir çalışanın ne kadar iyi oldugundan ziyade ne kadar güvenilir oldugu önemlidir.

Günümüz is dünyasi süper donanimli çalisanlara ihtiyac duymuyor. Ozellikle IT dunyasi icin konusacak olursam kullanilan uygulamalar, yazilimlar, araçlar hep standart ve orta duzey zekaya sahip olan herkesin yapabilecegi turden. Burada devreye calisanin kisiligi, uyumu ve benzeri ozellikleri devreye giriyor ki bu da referansla daha kolay bulunabiliyor.
Caliskan, kisilikli insanlarin iyi yerlere gelebilmesine hep yardimci olmak istemisimdir ve elimden geldigince de yardimci oluyorum. Bunu da ovunme araci olarak degil de bir gorev olarak goruyorum.

Piyasada cok iyi olup da orada burada tanidiklari olmadigi icin is bulamayan, ya da iyi is bulamayan onlarca insan tanidim. Dogru insanlar iyi yerlerde olursa dünyanın daha yaşanılabilir hale geleceğini düşünenlerdenim.

 

2004 yilindan itibaren verdigim egitimlerde cok fazla arkadas tanidim. Bunlarin arasinda Turkiye’nin en iyi sirketlerine girenler oldu. Bazilarina, egitim sirasinda taniyabildiklerime ozellikle referans oldum ve cesitli sirketlere onerdim.

Simdi bunu biraz daha ileriye götürerek GuvenlikEgitimleri.com üzerinden egitim alan(Egitmeni benim oldugum tüm egitimler)alan arkadaslarin hepsinin uye oldugu bir cv kulubu kuruyoruz. Buraya sadece egitimlere katilan arkadaslar uye olabilecek. Listenin amaci  farkli zamanlarda egitime katilan ve farkli firmalarda calisan arkadaslarin kendi aralarinda is imkanlarini paylasmalari ve bana ozelden gelen is imkanlarinin liste uyeleriyle paylasilmasidir.

Burada basarili olabilirsek benzeri bir yontemi NetSec listesi icinde sunmayi dusunuyorum.

 Egitim alan arkadaslarin bazilarinin e-postalari bende var fakat tum listeyi olusturabilmek icin egitim alan arkadaslarin
[email protected] adresine bos bir mail atmalarini rica edecegim.

 

*İş arama ve bulma konusunda  Linkedin’e özel bir yer ayirmak gerekiyor. Düzgün hazirlanmis ve referanslari saglam Linkedin sayfasi sizi sadece Türkiye degil tüm dünyada is bulmaniza olanak saglayacaktir. 

This entry was posted in Activity and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Guvenlikegitimleri.com CVClub Çalışması

  1. Bora says:

    Ben de bilişim konusundaki ilanları [email protected]‘dan duyurmaya çalışıyorum senelerdir, genel duyuruları beklerim

  2. Ahmet says:

    merhabalar ;

    hocam güzel yazı elinize sağlık. Şöyle bir soru sormak istiyorum. Bu alanda cv hazırlamanın belli bir standardı varmıdır. yada cv hazırlamanın incelikleri ve önemli noktaları ile alakalı tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz.

  3. Samet İNCE says:

    Sağlam bir referans alınmış en iyi sertifikadan bile değerlidir. Süper bir cümle hocam ve CVclub Çok iyi düşünmüşünüz.

  4. admin says:

    @Ahmet

    CV hazirlamanin degisik standartlari var. Ben yillar once hazirladigim bir CVyi kullaniyorum. Ama avrupa birligi standartlarina uyumlucv orneklerini arastirabilirsiniz internetten.
    Bir de gelecegin CV platformu olarak http://www.visualcv.com/ kullanılabilir.

  5. Kemal says:

    hocam elinizde görsel etkileyici kalasiklerin dısında profesyonel bir cv şablonları varmmı

  6. admin says:

    @Kemal: Yok oyle cok prof. CVimde yoktur, ama hazirlarken hep kendimi onu okuyacak yerine koyup elestirel davranirim. Dolayisiyla bir cok uzun olmamasi, iki basvuru yaptiginiz yerin isteklerine gore sizin o ozelliklerinizin on plana cikarilmasi, uc referans ve tecrubeleriniz gozukur olmali.

  7. Kemal says:

    visualcv çok güzelmiş hocam. tşkler..

  8. yakın says:

    esprili bir cv karşı tarafta nasıl bir etki bırakır acaba ?

  9. admin says:

    Karşı tarafa göre değişir ama ciddi kurumlarda denenmemesi gereken bir aksiyon:).

    Zaten bir adet pozisyon için gelen yüzlerce CV içerisinde inceleme yapan kişinin ruh hali iyi değilse doğrudan çöpe atılabilir CV.

  10. Kemal says:

    merhaab hocam network pan test eğitimi ekim a yı gibi açılacakmı , iyi çalışmalar. güvenlik eğitimlerine network pan test ile başlamayı planlıyorum sizce nasıl.

  11. admin says:

    Bugun yarin belli olur kesin tarihler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + twenty =