Web Güvenliği Üzerine E-dergi

Internet dünyasında web/uygulama güvenliği konusu en önemli devrini yaşarken aynı heyecanı Türkiye’de hissedemiyoruz. Bunun çeşitli sebepleri var, bu sebeplerin en önemlilerinden biri konuya hakim arkadaşların bilgilerini yazılı/sözlü olarak paylaşmaması. Bir konuda ilerlemek istiyorsak basit, gelişmiş olmasına bakmaksızın bildiğimiz her şeyi yazıya dökerek paylaşmalıyız.

Bizim için basit olduğunu düşündüğümüz bir nokta o konuya yeni başlayan birileri için hayati önemde olabiliyor.

Web Güvenliği Topluluğu Türkiye’deki bu eksikliği hissedip güzel bir çalışmaya imza atıp Türkiye’nin ilk Web Güvenliği dergisini(E-dergi) yayınladı. Umarım derginin ömrü uzun olur ve camiadan talep/destek görür.

Derginin ilk sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yaz sıcaklığında rehavete kapilmayip karinca gibi çalışan OWASP-TR(WGT) ekibi güzel bir teşekkürü hakediyor.

This entry was posted in Activity, Journals. Bookmark the permalink.

4 Responses to Web Güvenliği Üzerine E-dergi

  1. ilker says:

    Tebrikler ve teşekkürler, bu türden gelişmeler bizim gibi kendini geliştrimeye çalışan acemilere de motivasyon oluyor.

  2. 4B4 C4 says:

    Umarım 1 sayılık e-dergi değildir. Teşekkürler.

  3. yakın says:

    aynı dilekleri sunuyorum. umarım kalıcı ve hedeflediği noktaya ulaşır.

  4. serkan akcan says:

    Dergi yayınlamak gerçekten çok zor iş. 13 sayı Beyaz Şapka dergisi yayınladık, ömrümden ömür gitti. Yazar bulmak ve kaliteli yazı bulmak çok zor. Bulsak bile yazdırmak çok zor. Ben bıktım ve beyaz şapka’yı portale çevirdim. Kendi kendime yazıyorum, artık kimseden yazı da istemiyorum. Olduğu kadar.

    Diğer webguvenligi topluluğunun yaptığı iş bir dergi değil. Daha ziyade bir community blog. Ne olduğu çok önemli değil zaten içeriği önemli ama dergi diyince kanuni zorunluluklar doğuyor.

    Küçük bir uyarım olacak bu konuda. Sitede künye gördüm. Dergilerin künyesi laf olsun diye yazılmıyor. Bir dergi çıkartmadan önce imtiyaz sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürünün imzasını taşıyan başvuru dilekçesi ile Cumhuriyet Savcılığına müracat ediliyor ve gerekli izin alınıyor. Künye ancak izin alındıktan sonra kullanılabilir. Basılı dergilerden milli kütüphaneye ve savcılığıa örnekler gönderilmesi gerekiyor. Biz Beyaz Şapka’nın bir sayısına künye basmayı unuttuğumuz için 2 milyar ceza ödedik savcılığa. Ceza ödemezsek 6 ay hapis istemiyle dava açılacağını söylediler! Büyük ihtimalle savcılık izni olmaksızın künye basmak yasaktır. Başınıza iş açmaz umarım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =