Sosyal Aglarin Tehlikeleri

Oldum olasi sosyal aglardan uzak dururum, bu tip oyuncaklari zaman kaybi olarak gorurum. Ama dunya benim gibi dusunmuyor ve bu tip aglarin milyonlara varan kullanicilari olusmus durumda.

Belki bir on yil sonra bu tip aglarin detaylı arastırmaları yapılarak daha net sonuclar ve saglıklı degerlendirmeler yapılacak ama benim simdiden gorebildigim kadari ile mahremiyet kelimesinin bu tip aglara girenler icin cok da fazla birsey ifade etmedigi(Istisnalari kenara alalim). Bulunduğum şirketlerde hep bu tip ağların çeşitli güvenlik zaafiyetlerine sebep olduğunu ve kapatılması gerekitğini savundum.

SNOsof yaptığı güvenlik testlerinden birinde Facebook’u kullanarak bir şirkete ait kullanıcıların nasıl kandırıldığı ve gizli bilgilerinin alındığı ile ilgili bir çalışma yapmış. Çalışma hem yapılış tarzı hem de sonuçları açısından hem malumu ilan olmuş hem de bu tip ağların kapatılmasına karşı gelen yöneticiler için güzel bir  örnek olay olmuş.

This entry was posted in Misc and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Sosyal Aglarin Tehlikeleri

  1. Ali Kapucu says:

    aynen katılıyorum huzeyfe hocam. Mahremiyet kişiye ait bilgiler soy sop ne varsa artık ortada..

    Eskiden biri evleneceği zaman oğlan yada kız aile tarafından sorulup araştırılırmış ya, artık facebook’a bakmak yeterli olacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − two =