2009 Adli Bilisim Konferansi

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ HUKUKU UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ, İSTANBUL BAROSU ve LOSTAR BİLGİ GÜVENLİĞİ İŞBİRLİĞİYLE..2009’DA ADLİ BİLİŞİM KONFERANSI
10 Şubat 2009 Salı / 09:00 – 17:00
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere

Bilgisayarınız mı çalındı? Bilgisayarınıza veya cep telefonunuza resmi makamlar tarafından el mi konuldu? O e-postayı siz göndermediniz mi? Dinlenen telefonlarda adli bilişim incelemesi mümkün müdür? İşlenen bir suçun tespitinde sizin IP numaranız mı çıktı? İnternet bankacılığı yoluyla hesabınız boşaltıldı, adli bilişim incelemesi nasıl yapılacak? Bilgisayara değil de İnternet’e kaydettiğiniz dosyalarda adli bilişim incelemesi söz konusu olabilir mi? Bilgisayarımdaki tüm verileri sildim, gerçekten onlardan kurtuldum mu? Şirket olarak veya hukuk bürosu olarak bilgi güvenliği politika belgemiz olmadan oluşturduğumuz elektronik kayıtları siliyoruz, delilleri karartıyor muyuz?

Elektronik delil toplama ve inceleme ile ilgili birçok sorunun cevabını konunun uzmanlarından dinlemek istiyorsanız, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi ile Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş.’nin ortaklaşa düzenlediği “2009’da Adli Bilişim” konulu konferansa katılmalısınız.

Konferans 10 Şubat 2009 Salı günü İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Katılım ücretsiz olup kayıt zorunluluğu vardır. Kayıt için telefon: (212) 224 90 04.

Etkinlik Programı:

“2009’DA ADLİ BİLİŞİM” KONFERANS PROGRAMI
10 Şubat 2009 Salı – 09:00
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere
09:00 – 09:45
Kayıt

09:45 – 10:25
Açılış Konuşması
· Leyla KESER BERBER (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilişim Teknolojisi Hukuku Merkezi)
· Murat LOSTAR (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş.)
· Muammer AYDIN (İstanbul Barosu Başkanı)
10:30 – 12:00
Panel: Teknik ve Akademik Açıdan Adli Bilişim
· Ahmet KOLTUKSUZ (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü)
· Cemil ISLIKÇI (Bimtes)
· Tuğrul SEVİM&Yasin BECENİ (Bilgi Üniversitesi&Türkekul Hukuk Bürosu)
· Erdem AKYAZILI (Bilgi Üniversitesi)
· Feridun AKTAŞ (Garanti Teknoloji)
. Emre CİVAN (İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü)

12:00 – 13:00
Öğle yemeği

13:00 – 14:45
Kurumsal Uygulamada Adli Bilişim
· Dinçer AY (İstanbul Emniyet Müdürlüğü)
· Bilal ŞEN (Emniyet Amiri, Bilişim Suçları ve Sistemleri Şb. Md.)
· Burak ÇEKİÇ (İEM Bilişim Suçları Birim Amiri)
· Bülent ONSOY (EFG Menkul Değerler)
· İbrahim ÖZTÜRK (Turkcell)

14:45 – 15:15
Çay/Kahve arası

15:15 – 17:00
Hukuk Uygulamasında Adli Bilişim

· Ahmet Gürkan GENÇKAYA(Yargıtay 11. Hukuk Dairesi)
. Adnan DEĞNEKLİ (Yargıtay 19. Hukuk Dairesi)
· Hakan KIZILASLAN (Ankara Cumhuriyet Savcısı)
· Özgür ERALP (Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi)
· Ümit Dursun SÜMERAKA (Bilirkişi)
· M.Gökhan AHİ (İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi Başkanı)

Dünyada ve ülkemizde, gerek bireylerin ve şirketlerin olağan yaşamlarında, gerek hukuki uyuşmazlık aşamasında Adli Bilişim vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Şüphesiz bu olguyu tetikleyen unsur yaşamımızı her yönden kuşatan bilişim teknolojisidir. Bilişim teknolojisinin sunduğu olanakları ne kadar çok kullanıyorsak, o ölçüde de Adli Bilişimi bilmek ve ilkelerini uygulamak durumundayız. Birey olarak bilgisayara yazdığımız her şeyin bir gün lehimizde, ya da aleyhimizde delil olabileceği gerçeğini unutmamalıyız. Şirket olarak elektronik olarak oluşturduğumuz dokümanların, e-postaların bir gün şirketle ilgili herhangi bir uyuşmazlıkta can kurtarıcı deliller şekline dönüşebileceğini bilerek dijital yaşama ayak uydurmalıyız. Avukat olarak müvekkilinize davadan önceki dönemlerde veya dava sırasında adli bilişime ve elektronik keşfe ilişkin ilkeler doğrultusunda bir yol haritası çıkarmalı ve öyle yardımcı olmalısınız. Aksi halde davanın kaybı rizikosunu müvekkilinizle birlikte taşırsınız.

Bilişim Teknolojisinin her dalında olağan olduğu sürece Adli Bilişim de statik, değişmez bir yapıya sahip değildir. Adli Bilişime konu teşkil edecek öğeler bilişim teknolojilerine paralel olarak sürekli değiştiği için, her zaman yenilenen bir ilkeler katalogu ile karşı karşıya bulunmaktayız. Bu da doğal olarak Adli Bilişim konusunda çalışmak isteyen kişiler bakımından yaşam boyu öğrenmeyi, bu konuda hizmet almak isteyen birey veya şirket veya kurumlar açısından ise yetkin kişilerden hizmet alınmasını zorunlu kılmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için:
bthukuku.bilgi.edu.tr
http://www.lostar.com/
http://www.leylakeser.org/
http://www.istanbulbarosu.org.tr/

Kaynak:www.leylakeser.org

This entry was posted in Forensic. Bookmark the permalink.

1 Response to 2009 Adli Bilisim Konferansi

  1. Pingback: Konferanslar « ozgureralp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =