E-posta adresinizi her siteye yazar mısınız?

Yakin gelecekte(bazilarimiz icin simdilerde) birincil tanıtım ve kimlik aracımız e-postalar olacak. Özellikle 3G ile hızlı internetin yaygınlaşması ile insanlar artık SMS’e para vermek yerine mailleşmeye başlayacaklar. Mail SMS’e göre hem daha pratik hem de heryeden ulaşılabilir bir teknoloji, üstelik mail başına para ödemeniz gerekmiyor. Kısaca yakın gelecekte e-posta olarak adlandırdığımız teknoloji cok daha yaygınlaşacak. Bu da  e-posta adreslerimizin daha değerli olacağı demek oluyor.

Şimdilik e-posta adreslerinin kötü niyetli kullanımı olarak Spam, Phishing ve adres çalma yöntemlerini görüyoruz. Bir de pek önemsemediğimiz fakat bazı durumlarda ciddi olarak işe yarayan bilgiler sunar e-postalarımız. Nedir bu bilgi? Çoğu site(legal/illegal), forum, download hizmetleri vb gibi yerler basit bir işlem için bile e-posta adreslerimizi istiyor. Internet altyapısı kullanılarak bir kişinin hangi adreslerde dolaştığı(Gmail açıkken google kullanıyorsanız tüm aramalarınız kaydedilir örneği), nerelerden hangi dosyaları indirdiği, hangi forumlara, gruplara üye olduğu gibi bilgiler rahatlıkla toplanabilir.

Bazen öyle durumlara giriyoruz ki bir siteden/forumdan yorum okumak için bizden e-posta adresimizi istiyor. Vermeseniz amacınıza ulaşamayacaksınız verseniz e-posta adresiniz o site/foruma kayıtlı olacağı için ilerde sitenin/forumun görüşlerinden dolayı sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda yedek birkaç e-posta adresi bulundurmak bir çözüm olsa da  bazen adreleri karıştırıp gerçeğini kullanabiliyor insan.

Şöyle anlık oluşturup kullanabileceğimiz anonoim bir mail hizmeti olsa. Üye olmak için bir dünya girdi vermesek sadece e-posta adresini alsak, kullansak ve atsak diyorsanız Yopmail’i öneririm. Yopmail bu tip paranoyak(!) kişilikler için geliştirilmiş anonim bir e-posta hizmeti. Bir site sizden üyelik için adres mi istedi ? Hemen Yopmail’e gelip rastgele bir isim yazın ve saniyesinde anonim, geçici mail adresiniz oluşsun. Kullandıktan sonra mail adresini iptal etme zahmetine bile girmenize gerek yok.

yopmailyopmail-ii

Hem her yere mail adresinizi bırakmayarak  Spamcilerden kurtulmuş hem de gerekmediği yerlere mailinizi vermeyerek  ilerde başınıza gelebilecek muhtemel sıkıntılardan korunmuş olursunuz.

This entry was posted in SPAM and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to E-posta adresinizi her siteye yazar mısınız?

  1. Uzun zamandan beri “dodgit” kullanıyorum. Şöyle bir şey daha var: http://code.google.com/p/pookmail/

  2. Uğur says:

    Kullan-at(disposable) e-posta servisleri uzun zamandır kullanıyorum. İstenmeyen mailler için şimdilik kesin çözüm.

    Daha önceleri pookmail ve mailinator kullanıyordum fakat alternatif yerli bir servis keşfettim şimdiler de işim düştükçe onu kullanıyorum. İsmi de bu iş için çok uygun “dandikmail” : ) 15 dk. boyunca geçerli bir mail adresiniz oluyor.

  3. ozan says:

    Selam
    Hocam, http://nospam4.us yopmail ile aynı amaca hizmet eden bir site, bir artı özelliği var e-posta açma gibi bir zahmeti ortadan kaldırdırıyor.
    Bir örnekle açıklayayım; siz [email protected] a mail atıyorsunuz nospam4.us o maili alırken otomatik olarak [email protected] diye bir mail açıyor ve gelen e-postayı o hesapta saklıyor. 🙂
    Size sadece inbox a gitmek için kullanıcı adını yazmak kalıyor 🙂

    Güvenli Günler …

  4. serkan says:

    Arkadaşlar bu işin bir de diğer yüzü var.
    eposta adresileri ile hizmet veren ve moderasyon gerektirmeyen web sitelerine bu gibi eposta sistemleri kullanılarak giriş yapılıyor ve tüm forum ve yorumlara spam yapılıyor. Ayrıca kötü niyetli kullanıcıların küfürler savuşturduğu da görülüyor.

    Velhasılı kelam portal, web sitesi, blog veya eposta grubu yönetenlerin dikkatini gerektiren bir mevzu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 7 =