Hafta sonu macerasi

Hafta sonu macerasi…(eski blogdan)
root | 03 April, 2007 08:04

Hafta sonu bir medya kurumunun güvenlik duvari degisimi islemi ile ugrasirken yasadigim basit bir problem ve cozumune dair ugrasilarim.

Guvenlik duvari degisim islemi icin istedigim sure 2 saat idi fakat yolunda gitmeyen isler yuzunden Cumartesi+Pazar/2 zamanimi aldi…

Yasadigim problem neydi?

OpenBSD PF ile kuruma ait 4 farkli internet cikisini yonetmeye calisirken sistemin habire cakilmasi ve sisteme takili bir monitor olmadigindan uzun bir sure benim sorunu bulamamam… Sorunu bulamamam uzere(bu arada gun kararmis ve benim 2 saatlik calisma 10 saati bulmus durumda:)) canli yayindaki abi/ablalarin feryatlari kafami sisirmeye baslayinca internet baglantisi tek cikis uzerinden verip biraz dinlenmeye karar verdim… Sonra nasilsa aklima geldi de sisteme bir monitor takip sorunu farkettim. Temiz hava ise yariyor.

PF’de route-to(policy based routing icin) kullandigimda dakikasi dolmadan sistem panic moduna geciyor. Emin olmak icin bir iki kere sistemi reboot edip denedim ve sorunun PF’den kaynaklandigina emin oldum, oysa benzer sistemi farkli bir donanim uzerinde bircok yerde calistirdigimi hatirliyorum… Detayli bilgileri alip bug bildiriminde bulunmayi dusunurken ya acaba baskalari da karsilasmismi diye bir arama yaptim , iyiki de yapmisim. 4.0 ve -current kodlari arasindaki iyilestirme/degisimi incelerken tam benim durumuma uyan bir bug oldugunu gordum.

Fix a potential panic in pf_route(). http://www.openbsd.org/plus41.html
….

Gun kararmis, bir sekilde kendimi eve atmisim … Yemek yiyorum ama bir yandan da icim icimi yiyor.. Nasil olur da boyle kritik bir sistemi kontrol etmeden bodoslama kurarim diye. Sanirim bu kullandigim sisteme cook guvendigimi gosteriyor. Velhasil aksam -current bir sistem olusturup sabahi 4(@@) gozle bekledim. Sabah olunca gidip 1-2 saate isimi hallettim ama bir yandan da korkuyorum acaba baska bir bug bulacak mi beni diye.

Kissadan hisse: ?

This entry was posted in OpenBSD. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =