SSH Baglantilarinda zaman asimi yuzunden baglanti kopmasi

ssh.jpg
SSH’la bagli bulundugum sistemlerde bazen uzun muddet is yapmiyorum ve tekrar dondugumde baglantim kopmus oluyor. Bunun sebebi genelde arada bulunan guvenlik duvarinin state tablosunda isgal ettigim yer icin ayrilan zamanin dolmasi oluyor. Yani NAT yapan guvenlik duvarim ssh sunucu ile aramda belli bir muddet trafik gecmeyince bu baglantinin olu oldugunu dusunuyor(state tablosunun bosalmasi icin gerekli sure doldugunda) ve baglantiyi sonlandiriyor.

Bunun engellemek icin SSH istemcisi tarafinda ServerAliveInterval tanıımı kullanılıyor.

Mesela istemci tarafinda

ServerAliveInterval 300

kullanildiginda 5 dakikada bir ssh sunucuya hala ayakta olduguna dair bos bir mesaj gonderilir. Boylece arada baglantinin calismadigini dusunup de sonlandiran bilesenler de bu mesajin gidis gelisi ile birlikte baglanti ayakta mesajini alirlar ve baglantiyi sonlandirmazlar.
NOT:Putty icin Sol menude Connection sekmesine tiklandiginda sag taraftaki “Sending of null packets to keep session alive” secenegine saniye cinsinden deger belirtilebilir.

This entry was posted in Network Security. Bookmark the permalink.

4 Responses to SSH Baglantilarinda zaman asimi yuzunden baglanti kopmasi

  1. hocam, bu bahsettiğiniz sorunu ben de yaşıyorum. bu sebeple uygulamak istedim. ancak kullandığım uygulama da bulamadım. secure-crt 5.5.1 de bunu nasıl gerçekleştirebilirim?

  2. Huzeyfe ONAL says:

    SecureCRT’de
    Session Options menusu altinda Terminal sekmesinde Anti-Idle menusu var. Oradaki Send No-OP secenegi ayni isi yapiyor diye biliyorum.

  3. maxsimus says:

    Hocam bağlantı koptuktan sonra tekrar otomatik kendi kendine putty bağlantı oluştıramaz mı oluşturursa nasıl yaparız

  4. Huzeyfe ONAL says:

    Bildigim kadari ile olusturamaz, olusturmamasi da normal zira kendi istegimizle baglantiyi kapattigimizda da baglanmak isteyecektir ki bu da istenen bir durum olmaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 15 =