FreeBSD ile bogusmak

freebsd.jpg2 gunluk buyuk ugrasilarim sonucu basima bela olan bir isi bitirdim… Tabani FreeBSD olan ve uzerinde herhangi bir development araci olmayan sistemde bir iki unix programini derleyerek kurmaya calisiyordum.

Sistemde ne gcc ne de make vs olmadigi icin elim kolum bagli kaldi.. make ve gcc’yi kurmak icin yine bu programlara ihtiyac duyuyordum(Tavuk yumurta meselesi).

FreeBSD’nin paket yonetim sistemi ile kurmaya calistigim gcc de isime yaramadi…

Derken uzun ugraslar sonucu(2 gunumu yedi) yapilacak en son seyi yaptim ve benzeri bir sistemden ilgili tum programlar/kutuphaneleri kurcaladigim sisteme aktardim:). Ve calisti… Sonrasinda bunun gerekli olmadigini sadece tek bir paketi kopyalayarak diger paketlerin kurulmasini saglayabilecegimi ogrenmis oldum.

Sisteme sysinstall paketini aktardiktan sonra yine ayni program araciligi ile base sisteme ait paketleri(ihtiyac duydugum paketler)kurdum. Boylece ne tavuk ne yumurta istedigim omlettir benim diyerek mutlu bir sekilde ruyaya daldim…

This entry was posted in FreeBSD. Bookmark the permalink.

1 Response to FreeBSD ile bogusmak

  1. serkan says:

    gerçkten kıl bir sistem insan bir sorun yaşadımı heleki kaynak yoksa ingilizce veya türkçe cidden kafayı yicek duruma geliyor 🙂 siz ucuz yırtmışsınız 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + twenty =