Bilisim sektoru Maas Durumlari

Yan tarafta goreceginiz ufak bir anket ekledim. Amac bilisim sektoru calisanlarinin maas durumlarini ortalama olarak belirlemek. Benim gorebildigim kadari ile maas durumlari arasinda ucurumlar var. Durumu bir de genelden almak faydali olacak.

This entry was posted in Activity. Bookmark the permalink.

4 Responses to Bilisim sektoru Maas Durumlari

  1. Ali says:

    Su durumda saglikli bir anket olmayacagi kanisindayim, sizin siteniz ekrankarti nasil tanitilir, windows nasil kurulur, iki makine birbirine ping atmiyo neden acaba gibi sorulara cevap verilen bir ortam degil. Buraya gelen insanlarin bilgi ve birikimlerinin onemli bir duzeyde oldugunu dusunuyorum (kendi adima soylemiyorum) bundan oturudur ki, cevap veren arkadaslarin profesyonel bir calisma hayatlari olduklarindan dolayi aldiklari maasinda standartlarin uzerinde oldugunu dusunuyorum, bilisim sektorunu en alttan en uste iki cita arasina korsak ve aritmatik ortalamasini alirsak, emin olun belirlediginiz en alt secenekte kalacaktir.

  2. Huzeyfe ONAL says:

    Amacim sistem yoneticisi, network/guvenlik yoneticisi, yazilimci vs tipteki maas durumunu cikarmakti. Diger turlu zaten ucurum olmasi normal.

  3. Kemal says:

    slm. her zaman ülkemizde bir avutma tutturulmuş gdiyor. biz gelişmekte olan bir ülkeyiz diye, bu tamamen palavra ve aldatmacadır. gelişmekte olan ülke diye bir sey yoktur ya gelişmişssiniz yada gelişmemeiş. ben su anda bir kurumda teknik destek win xp kurulum vs yani kısaca help desk uzmanı olarak calısıyorum.ama aynı zamanda router sw ile problem oluduğunda ben bakıyorum aldığım maaş 1100 TL

  4. admin says:

    Gelismislik aslinda ulkenin tamaminda degil, bazi firmalar gercekten gelismis duzeyde davraniyor calisanlarina. Ozellikle yabanci firmalarin Turkiye uzantilari bu sekilde. Benzeri bir pozisyonda 2003 civarinda kisa donem calismistim o zaman verdikleri maas 1500 civarindaydi ve bildigim kadariyla en dusuk maaslardan biriydi(ogrenci oldugum icin). Turkiye’de is bilenin kilic kusananin sozu degil is de kilic da bildigini iyi anlatabilenin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + fifteen =