PDF Spamlerle Mucadele

zpamm.jpg Size Spam koruma urunu olarak satilan ve cok yakinda ortaya cikan PDF spamleri yakalayamayan urununuzu kullanmaktan vazgecin! Otesinde PDF spamleri yakalayamayip bunun yerine pdf uzantili mailleri bloklamayi tavsiye eden “guvenlik” destek firmanizi derhal birakin. Bu tavsiyelerimde cok ciddiyim…

Bu kadar sinirlenmemim(!) sebebi cozum sunmasini beklediginiz insan/firmalarin sizlere cozumsuzlugu sunmalari. Bugun pdf olan spamler yarin xml olarak gelebilir(geliyor) ertesi gun daha baska bir uzanti olabilir.

Spam’i uzanti yasaklama ile gidermeye calisirsak dukkani kapatip gitmemiz gerekir.
*
***
*
Her firsatta opensource urunlerle ilgili kalite, destek ve kullanim kolayligi konusunda tartistigimiz cogu arkadasla bu sıralarki konumuz PDF spamler. Hepsi saskin bir sekilde PDF spamleri nasil yakalayacaklari konusunu dusunuyorlar… Bense oldukca sakin bir sekilde ilk PDF spami aldigim tarihi ve sonrasinda(1-2 gun) tum pdf spamleri nasil yakaladigimi anlatmaya calisiyorum.

Hayir binlerce $$dolar kullanarak antispam gateway almadim. Oyleyse ya ne yaptim? Biraz vakit ayirip ticari ve opensource spam piyasasinin en kaliteli ve saglam Spam yakalama programi olan Spamassassin’i biraz egiterek pdf spamlerin ustesinden geldim.


Siz de http://www.rulesemporium.com/plugins.htm adresindeki PDFInfo pluginini kullanarak sisteminizdeki Spamassassin’i pdf spamler icin egitebilirsiniz.

This entry was posted in SPAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + four =