Uzak masaustunu SSH uzerinden kullanmak (rdp over ssh)

Firewall arkasinda masaustune baglanmak istedigimiz bir Windows makinemiz oldugunu varsayalim. Bu sisteme disardan baglanmak icin Windows sistemin onundeki Firewall’dan 3389’u porta izin verilmesi gerekir.

Firewall’un yonetiminin sizin elinizde olmadigi bir durumda eger disarida bir sunucuya SSH erisiminiz varsa herhangi bir kurala gerek kalmadan disardan Firewall arkasindaki Windows sistemin masaustune rahatlikla baglanabilirsiniz. Bunun icin Windows tarafinda Putty ya da daha light bir ssh istemcisi plink kullanilabilir.

plink_rdp.PNG

Tabi SSH sunucusu olarak kullandiginiz makinede belirtilen porta sadece yetkili iplerden gelen istekleri karsilamasini soylemeyi de unutmamak lazim.

Bu sekilde daginik cozum yerine Wissh’a lisans ucretini odeyerek tam donanimli RDP over SSH servisi kullanabilirsiniz.

wissh.PNG

This entry was posted in Windows Security. Bookmark the permalink.

6 Responses to Uzak masaustunu SSH uzerinden kullanmak (rdp over ssh)

  1. Ali Korkmaz says:

    Ben bunu teknik olarak anlamadim, nasi oluyoda firewall’a takilmadan baglanabiliyoz, ssh paketleri icerisinemi gomulu gidiyoz.

  2. Huzeyfe ONAL says:

    Icerideki makinenin(uzak masaustu calisan) disariya SSH erisimi varsa , SSH’in port forwarding ozelligini kullanarak tek bir kanal icerisinde cift yonlu iletisim gerceklestirebiliriz.

    Detay bilgi icin http://www.olympos.org/article/articleview/1665/1/2/guvenli_kanallardan_iletisim__ssh__?PrintableVersion=enabled
    adresindeki belgeye gozatabilirsiniz.

  3. hamza aslan says:

    evet bu benim cok isime yariyabilir evdeki bilgisayar ulasmak icin evdeki bilgisayarim firewall arkasinda ama disariya da ssh baglantim var is yerinden nasil evdeki makinaya baglanacagimi tam olarak anliyamadim…biraz detaylandirabilirmisiniz

    tesekkurler
    hamza

  4. Huzeyfe ONAL says:

    amaciniz evdeki bilgisayara ulasmak ise firewall’u da sizin yonetiminizdedi, fw dan yonlendirme kurali ile erisebilirsiniz. Buradaki nokta fw’un bizim yonetimimizde olmadigi ve disarida bir ssh sunucuya sahip oldugumuzda yapilabilecekleri anlatiyor.

  5. Kemal says:

    hocam anlamaıdğım kısım. içerideki makinanın dısarıya ssh bağlantısı varsa derken neyi kast ediyorsunuz. yani nasıl dısarıya shh bağlantım olacak. burayı biraz açarmısınız. benim böyle bir bağlantım olduğunu nasıl öğrenicem.

  6. admin says:

    Yani sirketinizde vs firewall varsa firewalldan SSH portunun size acik olmasi gerekir.
    Basitce windowstan cmd’i acip
    telnet vpn.lifeoverip.net 22
    yazdiginizda baglanti hatasi almiyorsaniz disariya 22. portunuz acik demektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + thirteen =